JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Cuba


(A játéklaposok szavazatai alapján)
6.3
(3)
5.0
(3)
5.7
(3)
8.0
(3)
9.0
(3)
4.0
(3)

Információk

Szerzô Rieneck, Michael
Játékidô 120 perc
Játékosok száma 2-5 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika aukció, licitálás (senki többet? harmadszor!)
változó fázissorrend (nem körben megy a játék)
Kategória tenyésztős/termesztős (áss, ültess, öntözz, kaszálj, etess)
gazdasági (nyersanyagok gyűjtögetése, optimális felhasználása, befektetése)
Kiadó Rioa Grande Games,Eggert Spiele
Egyéb nevek Kuba

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Cuba 2007-10-30 szoffiLetöltés

Leírás

Kuba a forradalom elott: A sziget falvai viharos körülmények között törekednek a független jólét és befolyás növelésére. Ki vesz, és ad el a legjövedelmezobben nyersanyagokat és árukat a helyi piacon, vagy ki profitál a legjobban a kereskedohajókból?Ki fogja a legjobb képviselot küldeni a parlamentbe, hogy a törvényalkotást befolyásolja, vagy épít a legmegfelelobb idoben lepárlókat, hoteleket és bankokat hogy faluja jólétét eloteremtse? Az a szigetlakó nyeri a játékot, aki a legtöbb pontot gyujtötte a játék végéig. A játékosok pontokat a kereskedelmi cikkek kikötobe szállításával, épületek létesítésével és használatával, valamint törvények megszavaztatásával szereznek.

szoffi

Vélemények a játékról

Muszasi (2009-10-26)
646894
Remek és igényes játék, kell hozzá taktikai érzék, muszáj előre gondolkodni, kombinálni. 5 főnél már hosszúra nyúlik egy-egy forduló, de 4-en rendkívül izgalmas, 3-an pedig viszonylag pörgős is. Inkább nagyobbaknak, gondolkodni szeretőknek ajánlanám.
Plenni (2009-10-16)
665994
csibu (2009-08-31)
756794
Gyönyörű játék, de csak azoknak való akik örömmel rászánnak pár órát. Nem a legbonyolultabb játékokhoz sorolnám, de kell egy kis idő a szabály tüzetes átolvasásával, elmagyarázásával. Előre gondolkozós játék, és ebben a GONDOLKOZÓS szót emelném ki. Aki szereti a piac változását figyelni, aki szeret különböző személyek bőrébe bújni, aki szeret termeszteni-eladni: kereskedni, annak nagy kedvence lesz!

Minél többen játszanak annál nehezebb előre gondolkodni és annál nehezebb nekünk megnyeri a fordulók végén a választásokat, így annál nagyobb a kihívás. Érdemes kipróbálni.