JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Finstere Flure


(A játéklaposok szavazatai alapján)
8.4
(7)
6.0
(5)
6.2
(5)
5.0
(5)
6.7
(6)
3.8
(5)

Információk

Szerzô Friese, Friedemann
Játékidô 90 perc
Játékosok száma 2-7 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika
Kategória versenyzős (mindent megteszek hogy én legyek az első-ő!)
labirintusos (bolyongós)
horror (neked milyen a vércsoportod?)
Kiadó 2F-Spiele,Rio Grande Games
Egyéb nevek Fearsome Floors

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Finstere Flure játékszabály 2006-09-24 BiduLetöltés

Leírás

A címet leginkább úgy fordíthatjuk, hogy "Sötét folyosók" és ennél tökéletesebb nevet nem is kaphatott volna a játék. Minden résztvevőnek van egy három emberből álló társasága, ha 5 játékos játszik. Négy, vagy ennél kevesebb esetén 4 embered van, akik valahogy bennragadtak egy kísértet járta házban és meg kell próbálniuk kijuttatni legalább kettőt közülük a játéktábla ellenkező oldalán lévő kijáraton, illetve hármat ha négy vagy kevesebb játékos van.
Ami a mozgást illeti, két egymást követő körben az össz mozgás 7 mező - a korongok két felén lévő számok összege mindig 7 (1/6, 5/2, 3/4). Egy korong mindig annyit léphet amilyen szám épp a felszínén látható. Ha lépett, meg kell fordítani és mivel van egy fekete és egy fehér oldal, egyértelműen látszik hogy adott körben melyik korong mozgott már.
A játék legfontosabb eleme a Zombi, aki szintén mozogni kezd a táblán, amint a játékosok elindultak a házban. Minden körben miután a játékosok az összes figuráikkal léptek, meg kell fordítani egy Zombi kártyát, amiről kiderül, hogy abban a körben mennyit léphet a Zombi. Csak egyenesen mehet, de a kereszteződéseknél oldalra is néz, hogy látja-e valamelyik játékos figuráját a kereszteződő folyosókon. Ha igen, akkor arra fordul és elindul a figura felé. A Zombinak mindig a legközelebbi játékos felé kell mozognia. Ha több legközelebbi is van, egyenesen halad tovább, nem tud dönteni hogy melyik felé menjen (pontosabban nem változtat irányt, arra megy, amerre az előző lépését tette).
Ha valakit elkap a Zombi, az nem túl szerencsés, mivel a figuráját kiteszik a házból és újra kell vele indulnia, de csak a lapocskák első újrakeveréséig. Utána a figura kiesik a játékból.
Mindenesetre vannak bizonyos részek és fordulatok a szabályban, amik nagyon izgalmassá teszik a játékot és a stratégiai elem is jóval mélyebb, mint azt elsőre gondolnánk. Így például ha a Zombi jobb és bal oldalon egyaránt lát figurát, nem tudja eldönteni merre induljon, ezért - amilyen sötét - tovább megy egyenesen.
Egy másik jellegzetesség, hogy vannak kőtömbök, amiket a játékosok tologathatnak, hogy elbújjanak mögöttük, de igazából nem lehet ilyen módon túl jó búvóhelyet csinálni, mivel a Zombi elhagyhatja a játéktáblát úgy, hogy átsétál a falon az egyik oldalon, majd újra bemegy az ellenkezőn.
Mindent összevetve nagyon szórakoztató játék és a jó benyomásokat csak tovább erősíti a grafika és a bábuk egyedisége. Tartalmaz még néhány szabályváltozatot is.

Sir Muki

Vélemények a játékról

gepárd (2010-06-06)
1046343
Muszasi (2010-03-25)
776674
Kobász (2009-12-04)
8
Tetszik a játék, próbálsz gondolkodni, de valaki mindig keresztbetesz a legvégén és téged esz meg Furunkulus :)
dosandor (2009-10-24)
65343
Eredeti játékötletnek tartom, bár nem sok játékot ismerek még. A szerencsének elég jelentős a szerepe, miután a szörny véletlenszerűen húz, majd ettől függ, hogy mekkora irtást tart, és erősen visszavetheti a haladást. A második körben pedig már véglegesen likvidál, ezzel el is döntheti a játék kimenetelét, néha mi, játékosok már alig tudunk tenni valamit, főleg az éppen egyet vagy kettőt lépő figuráinkkal. Ettöl függetlenül azért lehet ügyeskedni, elbújni a sziklák mögé stb.
Plenni (2009-10-17)
767685
Jópofa játék, gyors, ötletes, sok nevetés. Nem lesz világhírű játék, de a jó alapötletből tényleg kihoztak mindent. Kellemes levezető játék, egyszerű szabályokkal, gyors játékélménnyel.
Macsek (2009-10-11)
1077784
Nagyszerű játék.
Sir Muki (2009-08-28)
99
Nagggyon vicces és nagggyon véres...:P :D
Bidu
8
Szuper játék! Ha nagyokat akarsz röhögni, akkor ne hagyjd ki! Már a szörny összerakása is egy élmény.

Bár egyszerűnek látszik a játék, valójában igenis figyelni-, számolni kell a lehetőségeket és lépéseket.
Néha bizony fő a játékos feje, hogy miként is mentse ki szorult helyzetéből az emberét.

Mazoisták több szörnnyel is "nyomhatják".