JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Boomtown


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.0
(2)
5.0
(1)
7.0
(1)
3.0
(1)
5.0
(1)

Információk

Szerzô Faidutti, Bruno,Cathala, Bruno
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 3-5 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika aukció, licitálás (senki többet? harmadszor!)
kockadobós (gurigálós)
kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
Kategória kockajáték (a kocka el van vetve!)
kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Asmodée Editions
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Boomtown 2010-01-07 BiduLetöltés

Leírás

A Boomtown egy bányászós kártyajáték. A játékosok bányákat menedzselnek és az a játékos lesz a bányakirály a játék végén, akinek a legtöbb pontja van.

A játék elején minden játékos kap megfelelô mennyiségû kezdôtôkét és ezzel vág neki a nagy kalandnak. A parti során a kör elején mindig annyi lap kerül felcsapásra a megkevert pakliból, ahány játékos van, majd megindul a licit. A licit lényege, hogy ki vehessen fel elsôként a lapokból. Aki a legtöbbet ajánlja, az választhat elôször , és miután - figyelem! - kifizette a licitben megajánlott pénzt a mellette ülônek! , felveheti a lapot. De azért aki megkapta a licit teljes összegét nem tartja meg, hanem csak a felét, a többit továbbadja a mellette ülônek, aki szintén csak a felét tartja meg és így tovább. A lényeg, hogy licitet megnyerô játékoshoz már nem juthat vissza a pénzbôl.

Miután a nyertes játékos felvette a kiválasztott lapot, sorban mindenki egymás után szintén felvesz egy lapot a maradékok közül.

A pakliban bányalapok - öt különbözô színben - és akciólapok is vannak. Az akciólapok elég változatosak, többféle cselekedetet lehet velük végrehajtani, mondjuk fel lehet például robbantani egy kiválasztott játékos bányáját.

Miért is kell felrobbantani? Hát a játékosok a megszerzett bányákat maguk elôtt, színek szerint szétválogatva, mindenki számára láthatóan gyûjtik. Minden bányalapon egy összeg található és pár aranytallér szimbólum. Miután az összes játékos felvette a lapját a licit végén, a kezdô játékos két dobókockával dob egyszerre - minimum 2-t maximum 12 -t dobhat ugye - és a dobott kockákon szereplô összeggel megegyezô bányák megkapják a lapon feltüntetett aranytallérokat. Egész jó kis pénzkereset:) Szóval ha valakinek túl sok bányája van érdemes mondjuk felrobbantani egyet közülük.

De vannak egyéb akciólapok is mint pl a postakocsi kirbalása, amikor az a játékos aki ezt a lapot választja kap azonnal 10 pénzt kap a bankból, de például van olyan akciólap is amelynek segítségével a játékos a kockadobásnál valamelyik kockát a tetszôleges oldalára fordíthatja.

A játékban van még pár érdekesség is. Ilyen például a polgármester figurája. Az a játákos, aki egy adott színû bányából bizonyos számút birtokol, az lesz az adott színû bányák polgármestere, ami amellett, hogy a játék végén egész szép pontot hoz, azzal a kiváltsággal is jár, hogy a késôbbiek folyamán ha valamelyik másik játékos ugyanolyan színû bányét szerez be, akkor az adott színû polgármesternek is kell fizetnie. Jó dolog ám polgármesternek lenni:)

A játék végén a pontok összege a játékosnál lévô bányák értékébôl, a pénzébôl, a polgármesterekból áll össze.

A Boomtown egy aránylag gyors kis kártyajáték, a szerencse nincs teljesen mellôzve a játékból.

hakansukur

Vélemények a játékról

Kobász (2010-10-16)
7
Elfogadható játék, a kártyák átlagon felüliek, de a zsetonok valóban...hát hogy is mondjam...
hakansukur (2010-01-05)
75735
A zsetonok borzalmasak, de ennek ellenére a játék élvezetes.