JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Fish Eat Fish


(A játéklaposok szavazatai alapján)
5.0
(1)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 2-5 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
Kategória blöffölős (verd át a többieket!)
állatos (a játékban állatok a főszereplők)
kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Out of the Box
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Hansa 2006-08-28 BiduLetöltés

Leírás

A Fish Eat Fish egy könnyed és szórakoztató társasjáték, de aki nem tud nevetni és/vagy túl komolyan veszi a társasjátékokat, az messze kerülje el! A játék célja egyszerű: minél több halat meg kell enned a halaiddal. Aki a legtöbb halat ragadozza le, az a győztes. A "setup" során a tábla 25 mezőjéből kiválasztott tetszőleges helyre mindenki lerakja az öt halacskáját. A tábla egy 5x5 ös felépítésű, vízszintesen és függőlegesen vonalakkal összekötött tengeri "hadszínteret" ábrázol. Miután minden játékos elhelyezte a flottáját a terepen, kezdődhet a nagy zabálás. Elvileg maximum 5-en játszhatják de ha kevesebb a játékos, akkor a 25 mezőből megmaradt üres helyeket is fel kell tölteni a többi hallal.
Minden játékosnak van 11 kártyája, amit csak ő láthat. A kártyák között szerepelnek bizonyos értékkel rendelkezők (0-5-ig) két polip és egy cápa kártya. A kártyáknak nagyon fontos szerepük lesz, amikor az egyik hal be akarja falni a másikat. Persze a halak bugyuta állatok, ezért csak olyan halat támadhatnak meg amelyek velük egyvonalban vannak. Amikor csatára kerül a sor - értsd: az egyik falánk állat be akarja kebelezni a másikat - a két játékos kiválaszt egy-egy kártyát és egyszerre felfordítva megmutatják.
A kártyák határozzák meg mi lesz a gasztronómiai csata végkimenetele. Amennyiben mindketten "szám"-os kártyát mutatnak fel , a kártyán szereplő szám hozzáadódik a halkupac számához és akié a több az nyert. ( Bocsánat, mi az hogy halkupac? A hal, amelyet megevett a másik, nem kerül le a tábláról, hanem a legyőző szépen ráteszi a halát a legyőzött halára és ekkor létrejön egy halkupac, amely két halból áll. Persze van három négy sőt öt halból álló kupac is. Ezeknek a kupacoknak az a tulajdonosa, akinek a hala a kupac tetején trónol).
Na szóval visszatérve a csatára, a polip kártya kellemes dolog lehet, mert ha az egyik játékos kijátssza akkor a csata eredménytelen, azaz nem esz meg senki semmit. Hogy ez miért jó? Mert ki lehet csalni az ellenféltől mondjuk a "mindentvivő" cápa kártyát! Mert az a játékos aki cápát játszik ki, nyer, kivéve ha az ellenfele polippal kedveskedik.
Szóval blöffölni kell. Egyenlőség esetén - két cápa esetén is - senki sem nyer, a halkupacok mennek vissza a dobozba. A kijátszott kártyák minden esetben kikerülnek a játékból, újra nem használhatóak fel.Tehát jól meg kell fontolni, mikor milyen lappal játszunk.
Ha valakinek elfogynak a lapjai, kiesik, megkapja azokat a halkupacokat, amelyen az ő halai vannak és a többiek nélküle játszanak tovább. A játék célja mint, említettem az elején, minél több halacska gyűjtése. Már csak azt nem tisztáztuk hogy lehet halacskát gyűjteni? Amennyiben egy halkupac több mint 5 pikkelyesből áll, a kupac alján lévő halak (tehát a 6.,7.,8. stb) ahhoz a játékoshoz kerülnek akinek a halacskája birtokolja a kupacot, azaz akié legfelül van. A csaták sorban zajlanak, a halak védik a territóriumaikat és mindenkit megzabálnak , aki a közelükbe merészkedik.
Egyre kevesebb halkupac lesz a táblán és végül elérkezik a "final confrontation", amikor már csak két halkupac marad egymással szemben. Persze két ötös. Nem egy komoly stratégiai játék, inkább a könnyed, blöffölős, családias, mindenkivel játszható játékok közé sorolnám. Az viszont nem árt ha valaki játék közben megjegyzi, hogy ki milyen lapokat rakott már ki, mert így nem érhetik kellemetlen meglepetések.:)

hakansukur

Vélemények a játékról

hakansukur (2009-06-04)
5
Csak annyit tennék hozzá, hogy az alapján értékeltem a játékot hogy milyen jól szórakozunk ha ezzel játszunk és nem a játék precízitása, összetettsége, startégiai lehetőségei,stb alapján.

Nagyon egyszerű játékról van szó. A fő erőssége a remek hangulat amit teremt. De úgy is kell hozzáállni;)