JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Minestrone


(A játéklaposok szavazatai alapján)
6.3
(3)
7.5
(2)
4.0
(1)
1.5
(2)
5.5
(2)
4.0
(1)

Információk

Szerzô
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 6
Mechanika kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
fajtagyűjtős (egyfélét vagy akár többet)
Kategória kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Piatnik
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Ehhez a játékhoz még nincs játékszabály:(!

Leírás


A MINESTRONE egy egyszerű, már-már azt mondanám felnőttek számára bugyuta kártyajáték, de pont ez a bugyutaság teheti egy igazán kellemes szórakozássá.

A minestrone egy közkedvelt olasz zöldségleves, amibe szinte mindent beletesznek, ami kimeríti a zöldség fogalmát. Persze nem kell bele minden zöldségféle, lehet hogy már négyféle összetevőből is előáll a kész leves, de esetenként akár hét hozzávalót is igényelhet.

A játékban tulajdonképpen leveseket kell elkészíteni, méghozzá úgy hogy össze kell gyűjteni a leveshez a hozzávalókat. Vannak olyanok, amelyekhez már négy lap is elég, de lehet, hogy 5, 6 és hét lapot kell összegyűjteni a leveshez. Ezekhez a kollekciókhoz más-más színű lapok tartoznak. Összesen 5 kollekció van: 4 összetevős(barna), 5 összetevős (rózsaszín,zöld), 6 összetevős (kék), hét összetevős (sárga)
A játékosok kapnak 5-5 lapot, majd ebből akárhányat letehetnek maguk elé, méghozzá úgy hogy egyszerre maximum csak 3 kollekciót gyűjthetnek.A lerakás után annyi lapot húznak hogy ismét 5 lapjuk legyen.
Amikor valaki megfőzte a levesét, akkor összeszedi és maga elé helyezi, ezzel van egy kész levese. Viszont a többi játékos közül azok, akik hasonló levest főztek, de még nem fejezték be, mert hiányzott pár hozzávaló, sajnos el kell dobniuk a félkész leveseket.

A játék végén az nyer akinek a legtöbb kész levese van.

Látható, hogy nagyon egyszerű, gyermeteg játékról van szó, nem kell hosszadalmas taktikázásokat fejben lejátszani, csak egyszerüen főzni.Egy-két sör után már felettébb szórakoztató lehet:).

hakansukur

Vélemények a játékról

dr.agy (2009-09-26)
674154
hakansukur (2009-06-18)
5826
bokorn
8
nagyon kellemes szórakozás, igaz hogy sokat számít a szerencse, de azért van benne lehetőség asztalborogatás-kiváltó gonoszkodásra is :D
nagyon pörgős a játék, így pár perc alatt ledarálható a nem kisméretű pakli :)