JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Wyatt Earp


(Még senki nem értékelte)

Információk

Szerzô Borg, Richard
Játékidô 60 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika fajtagyűjtős (egyfélét vagy akár többet)
Kategória kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Alea
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Ehhez a játékhoz még nincs játékszabály:(!

Leírás

A játékosok bérgyilkosok, akik megpróbálnak elkapni 7 törvényen kívülit a jutalom megszerzése érdekében. A játék több körön keresztül zajlik, ami alatt a játékosok próbálják elfogni a törvényen kívülieket, és gyűjtik a pénzt. A győztes az a játékos, aki egy kör végére elsőként gyűjt össze minimum 25.000 $-t.

Egy-egy körben minden játékos húzhat egy vagy két lapot (attól függően, hogy az előző játékos által eldobott lapot veszi föl, vagy a talonból húz), kijátszik egy vagy több kártyát, és el is kell dobnia egyet a kezéből.Kijátszhat egyetlen seriff kártyát (csillaggal jelölt), vagy több törvényenkívüli-kártyát, feltéve, hogy ugyanahhoz a személyhez kapcsolódnak. Minden törvényen kívüli kártya egy "elfogás pontot" jelent és ki lehet játszani a jutalom és az elfogás esélyének növelése érdekében. Egy kör végén elfogottnak minősül egy törvényen kívüli, ha legalább 8 elfogási pont van az asztalon kijátszva, és a jutalmat pedig vagy egyetlen játékos kapja, vagy megoszlik több ember között, attól függően, hogy ki hány elfogási pontot játszott ki.A seriff kártyáknak különböző hatásai lehetnek, mint például: növeli a jutalmat és az elfogási esélyeket egy meghatározott törvényen kívüli esetében; vissza lehet venni már kijátszott kártyákat; megsemmisítheti egy másik játékos elfogási pontjait; stb....

Néhány esetben húzni kell hozzá egy másik kártyát a talonból, hogy kiderüljön, hogy a hatása megtörténik-e vagy sem.Egy körnek akkor van vége, ha a játékosnak már nincs több kártyája, vagy ha a talont másodszor is kiürítették; akkor meg kell számolni az elfogási pontokat és kiosztani a jutalmakat. Ha egyetlen játékos sem érte el a győzelemhez szükséget 25.000 $-t, egy új kör kezdődik.

A Wyatt Earp egyszerű és gyors, elég izgalmas és sok a játékosok közötti interakció. Az egyetlen gond a játékosok száma, mivel könnyen támogathatná az 5 vagy akár 6 játékos verziót is, tovább növelve az interakció lehetőségét.

Sir Muki