JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

King me!


(A játéklaposok szavazatai alapján)
8.0
(6)
4.6
(5)
6.7
(3)
3.2
(5)
7.0
(5)
4.0
(2)

Információk

Szerzô Luperto, Stefano
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 3-6 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika szavazós (akkor szavazzunk!)
Kategória középkori (középkorban játszódik)
következtetős (az ellenfél lépéséből tudjuk meg a legtöbbet)
blöffölős (verd át a többieket!)
Kiadó
Egyéb nevek Viva il Re!

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Viva il Re! játékszabály 2007-10-11 BiduLetöltés

Leírás

A középkorban járunk, ahol is egy feltételezett királyságban egy uralkodót kell trónra juttatni. Az erre a szerepre pályázók közül (13-an vannak) minden játékosnak van egy sorozata azokból, akiket előnyben részesít, és valamelyiket közülük akarja megválasztatni királlyá, míg a többi kedvencet megpróbálja fontos pozíciókba juttatni. Miután ezek a ?célkártyák? (amelyek tartalmazzák a favoritok listáját és titokban kell őket tartan), a jelölteket el kell helyezni a táblán. A célkártya a 13-ból 6 jelölt nevét tartalmazza.A tábla 7 szintre van osztva. Az első 6 0-5-ig számozott (ezek a számok pontokat is jelentenek), míg a legmagasabb a trón, ami 10 pontot ér. A játék 3 körből áll, amelyek pontjai összeadódnak. A pontok úgy gyűlnek, hogy a játékos saját jelöltjeinek értékét összeadja, amit az határoz meg, hogy a tábla mely szintjén helyezkednek el.A játékosok egymás után elhelyezik kedvenc karaktereiket a táblán, (de nem az 5. szinten vagy a trónon!), amíg az összes fel nem kerül. Ebben a fázisban nyilvánvaló, hogy eléggé kockázatos lenne nyíltan előnyben részesíteni egy meghatározott jelöltet, mivel ha megmutatjuk célunkat, sokkal sebezhetőbbé válunk.Miután minden karaktert elhelyeztünk, a játékosoknak egyenként felfelé kell mozdítaniuk valakit (lefelé soha!) észben tartva azt a tényt is, hogy ha valakit a király szintjére tolunk, szavazás következik.A játék lényege mindössze ennyi: minden játékosnak van egy IGEN kártyája és néhány NEM, amik mennyisége a játékosok számától függ. Míg az IGEN szavazatot visszakapjuk, a NEM-et el kell dobni, miután használtuk.A szavazás titkos, majd minden játékos egyszerre mutatja meg a választott kártyáját. Ha teljes az egyetértés, mindenki igennel szavazott, a karakter megkapja a koronát és pontozás következik. Egyébként, ha csak egyetlen NEM kártya is van a szavazatok között, a jelöltet eltávolítjuk a játékból.Mivel a játék mechanizmusa egyszerű, megfelel bármilyen játékosnak; a játéknak megvan a maga stratégiája, amit főleg a mozgatási részben kell kidolgozni. Az, hogy kit választunk ki arra, hogy felkerüljön, egyrészt elárulhatja célunkat, másrészt szolgálhat blöffként is.Nagyon jó a játékban az a lehetőség, hogy azzal is nyerhetünk, ha az összes jelöltünk lekerül a tábláról. Ez még a legutolsó játékosnak is lehetőséget ad a győzelemre.

Bidu

Vélemények a játékról

gyongyver8 (2010-11-21)
Sziasztok! Itthon hol lehet kapni a játékot? Köszi
mate11 (2010-11-08)
845574
Sir Muki (2009-08-28)
87727
Vilou (2009-07-17)
7445
Pár napja játszottam itt vele először, de megtetszett hamar. Nem azt mondom, hogy ez a legjobb játék, amivel valaha játszottam, DE egyszerűek a szabályok, pörgős, és nagy szerepe van a taktikának is.
Érdemes kipróbálni
szoffi (2009-06-24)
778384
hakansukur (2009-06-18)
8128
Bidu
10
Szuper, az egyik legjobb parti játék, ahol bőven van helye a taktikázásnak. Nagy kacagások, bosszankodások játéka, ahol a totál vesztes is nyerhet... Ezt ki kell próbálni!