JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Guillotine


(A játéklaposok szavazatai alapján)
8.0
(3)
5.5
(2)
4.0
(2)
3.5
(2)
7.0
(2)
4.5
(2)

Információk

Szerzô Paul Peterson
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 2-5 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika kártyahuzigálás ()
sorbanállós (türelem-türelem)
Kategória humoros (a poén a lényeg)
kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Amigo
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Guillotine játékszabály 2008-11-06 BiduLetöltés

Leírás

Egy egyszerű és nagyon vicces játék a Francia Forradalom idejéből, ahol a játékosok nemeseket végeznek ki három nap (kör) alatt. Kártyáznak, hogy összegyűjtsék a legértékesebb fejeket és győzelmi pontokat kapjanak. A téma ellenére nincs szó a történelem szimulálásáról, a forradalom csupán háttér, nincs szükség semmiféle tárgyi tudásra. A játékot két paklival kell játszani, melyek a kivégzendő nemeseket tartalmazzák, valamint azokat az akciókat, amiket a játékosok végezhetnek annak érdekében, hogy megváltoztassák a listát, és így több pontot gyűjtsenek. A nemesek kártyái színkódosak, hogy azonosítani lehessen a királyi család tagjait, a politikusokat, katonákat és egyházi személyeket. Ezeket minden játéknap elején véletlenszerűen kell húzni és felállítani a listát. Minden nemeskártyán van egy szám, ami győzelmi pontokat jelent (3-5-ig), amit a kivégzéssel lehet megszerezni; és van néhány negatív szám is, akik ártatlan áldozatok. Ezeket a játékosok megpróbálnak nem gyűjteni. A harmadik nap végén az a játékos nyer, akinek a legtöbb - összegyűjtött fejért járó - győzelmi pontja van.Mikor rájuk kerül a sor, a játékosok egyetlen kártyát használhatnak, aztán be kell gyűjteni az első fejet a listáról. Nagyon hasznosak azok a kártyák, amelyek lehetővé teszik, hogy megváltoztassuk, vagy cserélgessük a nemesek helyét a listán. Ezek azért fontosak, mert segítségükkel a játékos be tudja gyűjteni a legértékesebb fejeket, és a kevésbé értékeseket ráhagyhatják a többiekre. Vannak olyan kártyák, amelyek növelik egy bizonyos kategóriába tartozó nemesek értékét, és olyanok is, amik növelik vagy csökkentik a játékosok győzelmi pontjait, és így tovább.Nagyon szórakoztató és könnyen tanulható játék. A játékosoknak sok választási lehetőségük van, köszönhetően a kezükben lévő kártyáknak, de a játék soha nem bonyolult. A kártyák nagyon jók (ami a rajzokat illeti), és ráadásul van még egy guillotine-makett is a játék dobozában - kiadótól függően papírból, vagy igényesebbeknél (pl. holland és német) fából.

Sir Muki

Vélemények a játékról

csibu (2009-08-31)
873374
Remek játék, gyors és vicces.
Csak akkor érdemes játszani, ha nem sértődögetnek meg a játékosok, mert ez egy eléggé "a másikkal kitolós" játék.
-----------------------------------
Én csak németül tudtam beszerezni, de a neten le vannak fordítva az akciókártyák. A fordításokat kinyomtattam akkora méretben, amekkora hely van hozzá a kártyán, kivágtam minden kártyához a megfelelő fordítást, aztán ráhelyeztem a német nyelvű szövegre a magyar szöveget és végül ráragasztottam a kártyára a fordítást öntapadós átlátlszótapétával (a legtöbb írószerboltban kapható).
kimre (2009-07-09)
845475
Sokat játszott/játszik vele a család.
Nagyon jó, gyorsan lehet vele végezni, és így még egyet játszani.
Jó, hogy itt ha kiszúrsz valakivel, ennél a játéknál viccesen tudja felfogni a dolgot.
Enigma
8
Könnyed játékmenet, nagyszerű hangulat! Nem is túl hosszú, akkár több játék is belefér.Sok Variálhatóság van az akciókártyák miatt. Sajna nem nyelvfüggetlen így gyar megjelenése dobna még a játékon, - sok a szöveg a kártyákon, s néha nem utaló a kép és a színek. De mindenképpen próbáld ki, ha szereted a pörgős, könnyed, vicces játékokat!