JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Mr. Jack


(A játéklaposok szavazatai alapján)
9.1
(7)
4.0
(5)
7.8
(5)
6.8
(5)
9.8
(5)
2.0
(3)

Információk

Szerzô Cathala, Bruno
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 2-2 fô
Alsó korhatár 9
Mechanika változó játékos tulajdonságok (a változás ott van a levegőben!)
Kategória következtetős (az ellenfél lépéséből tudjuk meg a legtöbbet)
gyilkolós rejtélyes (általában szétosztott csapatokban megy a bűntény-menekülés-felderítés)
Kiadó Hurrican Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Mr. Jack 2007-07-09 BiduLetöltés

Leírás

1888 London Whitechapel körlet
Az éj leple beborítja a komor sikátorokat.Hasfelmetsző Jack lopakodik az árnyékban... A régi gázlámpás korszak legjobb nyomozói gyűltek össze hogy elcsípjék, mielőtt ő a sötétséget kihasználva felszívódna. A csapda szép lassan bezárul... De Jack nagyon dörzsölt. Az egyik nyomozó szerepébe bújik... Vajon sikerül leleplezni?
Árnyék és fény: A játéktábla Whitechapel körletét, annak rosszul kivilágított sikátorait mutatja. Az utca pár gázlámpája világít, és a körülöttük levő területek világosak, minden más terület sötétben van.
Az egyik játékos Hasfelmetsző Jacket alakítja. Ő az egyetlen, aki tudja, hogy melyik karakter mögé rejtőzött.
Célja: meglépni a hatóság elől amíg véget nem ér az éj (a játék 8. köre), vagy elsurranni a körletből kihasználva a sötétséget.
A másik játékos a hatóság.Célja az, hogy leleplezze a karaktert, amely mögé Jack rejtőzött és elkapja még mielőtt hajnalodik.
Minden körben 4 karakter fog mozogni: kettőt a Nyomozó és kettőt Jack irányít. Ezután a szemtanúk kikérdezése következik. Majd Jacknek jeleznie kell, hogy az általa választott karakter látható (van szemtanú) vagy sem (nincs szemtanú).
Látható karakterek: láthatók azok a karakterek, akik kivilágított helyen állnak (világító gázlámpa körüli hatszögek), hiszen őket bármelyik járókelő láthatja. Ugyanez a szabály érvényes az egymással szomszédos helyen álló karakterekre, még akkor is, ha olyan helyen állnak, ami nincs kivilágítva. Az ilyen karakterek a sötétség ellenére is elég közel állnak egymáshoz, tehát látják egymást.
Nem látható karakterek: azok, akik se nem kivilágított helyen (gázlámpa vagy Watson lámpása), se egymás melletti, szomszédos hatszögön nem állnak, őket nem láthatjuk.Tehát minden kör végén, Jack jelzései alapján (jelen van-e szemtanú vagy sem), a nyomozó felment bizonyos karaktereket, és lépésről lépésre körbekeríti az igazi bűnöst.
A játék ezért ádáz küzdelem lesz Jack és a nyomozó között, hogy okosan tegyék sötétbe vagy világosba a karaktereket. A nyomozó megpróbálja a lehető leggyorsabban lecsökkenteni a gyanúsítottak számát, Jack pedig mindent megpróbál, hogy elnyújtsa ezt a következtetős időszakot.

szoffi

Vélemények a játékról

pegazus (2010-05-16)
8310810
Plenni (2009-10-17)
978692
Az első partik után egy kicsit gyerekesnek találhatam, egyszerű dedukciós játéknak.
Ráadásul a nyomozónak túl könnyű a dolga.
A 5-6. játszma után jöttem rá, hogy több van ebben a játékban! Zseniális a játékmenet és nagyon el vannak találva az arányok és a részletek . A nyomozóval nyerni most is úgy vélem könnyebb, de nincs több esélye 51%-nál:)
Macsek (2009-10-11)
10587102
Végre jó pár hét után sikerült hozzájutnom. Bizton állíthatom, hogy jelenleg a kedvenc a kétszemélyes játékok között. Szerintem is könyebb felügyelőként játszani, mint Jackel meglépni. Nagyon sok kombinációja van a játéknak, ezért hosszú ideig nem lehet megunni.
Sir Muki (2009-08-29)
938710
Bele kellett jönnöm...
dr.agy (2009-07-07)
9256102
hakansukur (2009-06-17)
9
Nagyon szeretem, ötletes. Tetszik az is, hogy úgymond választható a nehézségi fokozat, hiszen ,és szerintem ez nemcsak az én meggyőződésem, hogy Jackkel nehezebb megszökni, mint a felügyelővel elkapni őt.

Emellett előnye még, hogy rövid, hamar lemegy egy játszma és az is a javára írható, hogy két ember játszhatja.
Bidu
10
Valóban jól eltalált játék! Lehet rajta agyalni rendesen, hogy mi lenne a legjobb lépés egy körben. A kétszemélyes játékok között ott van a csúcson!