JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Warcraft


(A játéklaposok szavazatai alapján)
6.0
(3)
6.0
(1)
8.0
(1)
7.0
(1)
9.0
(1)
4.0
(1)

Információk

Szerzô Wilson, Kevin
Játékidô 90 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika kockadobós (gurigálós)
elemekből álló játéktér (legnépszerűbbek a hatszögek)
változó játékos tulajdonságok (a változás ott van a levegőben!)
Kategória háborús (főleg megtörtént háborús események feldolgozása)
fantázia (fantáziaországban járunk, itt minden megtörténhet)
Kiadó Delta Vision,Fantasy Flight Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Memoir 44 2006-08-28 BiduLetöltés

Leírás

A Warcraftban a számítógépes játék alapján ismert, sőt, nagyon is híres építkező-harcos játékot játszhatjuk - immár az asztal mellett ülve játékostársainkkal. Az online és hálózatban is játszható számítógépes verzió sok gép mellett töltött órát és sok élményt tudott adni számtalan fiatal számítógép-használónak - nos, a társasjáték is hasonló babérokra tör.

A pályákat előre meghatározott elemekből, a játékosok száma és a tervezett játékidő alapján állíthatjuk össze. Hatszögletű mezőkön különböző termelőhelyek, kisebb-nagyobb települések, és gyalogosok számára áthághatatlan hegyek alakítják ki a játékterületet. Változatos célokat tűzhetünk ki, egy terület elfoglalásától és megtartásától kezdve az abszolút egyeduralkodásig.

A játék menete tükrözi a "birodalom felemelkedését": induló helyünkről terjeszkedve el kell foglalnunk bányákat és erdőket, ahol aranyat és fát kell kitermelnünk a parasztok segítségével. A nyersanyagokból épületeket, és harci egységeket húzhatunk fel, amelyekkel további területeket vonhatunk az ellenőrzésünk alá. Az ellenfelek azonban szintén hasonlóan gondolkodnak - seregeink pedig szövetségeseink támogatásával vívják meg az érdekellentétek szította ütközeteket.

Két csoport vetekedhet egymással: az éjtündék és az emberek a Szövetséget, az orkok és az élőholt seregek a Hordát képviselik a Warcraft birodalmában. Minden fajnak vannak különleges egységei és harci taktikái, amelyeket fejleszthető egységtípusok és különleges kártyák szimbolizálnak. Előkerülhetnek mérgezett dárdák éppúgy, mint a repülő egységek lefogását szolgáló hálók, vagy a parasztokat fegyverbe szólító harang.

A játékosok a különböző egységekkel hatoldalú kockák segítségével, körökre osztva csatáznak. Minél magasabb szinten állnak a harcosok, annál könnyebben találnak - és ha sikeresek, az ellenséges hadból valaki a fűbe harap. Azonban mindenkinek csak korlátozott számú egysége van, és ha az egyik oldalra vonul, a másik szárnyon betörnek az ellenfelek. Így kénytelen mindenki ügyesen taktikázni a szövetségesekkel, és tartalékolni a kimerülő nyersanyagokat.

A Warcraftot minden olyan játékosnak ajánljuk, aki szeret élő ellenfelekkel, de mégis beszélgetve, szórakozva mérkőzni, és már megismerkedett a számítógépen játszható, valós idejű stratégiai játékokkal.

Bidu

Vélemények a játékról

kokog (2009-07-08)
668794
Én elvileg szeretem az ilyesmi harci játékokat, évekkel ezelőtt a számítógépes játékkal is sok időt töltöttem, de ez valahogy nem tetszett. Van benne pár jó ötlet - pl. a bányászati szabály brilliáns -, de az összhatása kicsit ambivalens érzéseket keltett bennem. Szerintem lehetett volna még mit dolgozni rajta...
Hogy mi nem tetszett? Kicsit zavaró, hogy az emberek és az orkok figurái teljesen ugyanúgy néznek ki. (Minden faj figurái ugyanúgy néznek ki.) A játékhoz kiadott alap küldetések is bénuskák. Hiányolom a "warcraft"-os fílinget - ha érti valaki, hogy mit akarok mondani. Ez pedig elképzelhető, hogy apró finomságokon múlik, amik hiányoznak a játékból.
Valentin
6
Sok, ebben a stílusban fanatikus játékos nagyon leszólja ezt a játékot. Sajnos a kiegészítő nélkül egy idő után tényleg egy kicsit unalmassá válhat. Azonban nem megszállott, kezdő játékosoknak élvezetes játékpillanatokat nyújthat. Viszonylag szépen kidolgozott. Sajnos a dobókockák pocsékak.
zol
6
Nem tudja valaki, hogy a print & play verziot hogy lehet kinyomtatni? szivesen kipróbálnám mielőtt megveszem de az oldal amit behoz nem magyar nem is angol.:(