JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Atlantic Star


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.3
(3)
7.7
(3)
3.7
(3)
5.3
(3)
6.0
(3)
4.0
(3)

Információk

Szerzô Henn, Dirk
Játékidô 60 perc
Játékosok száma 2-6 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika fajtagyűjtős (egyfélét vagy akár többet)
Kategória tengeri (csobbanj a vízbe!)
szállítmányozós (ezt és ezt vidd el ezzel innen oda)
kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Queen Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Atlantic Star játékszabály 2007-02-08 BiduLetöltés

Leírás

Az Atlantic Star egy kártya alapú játék sok eredeti ötlettel. A társasjátékok családjában -a játék menete és felépítése tekintetében- talán az Alhambrához hasonlítható (láss csodát, ki is a szerző?). Külön érdeme, hogy szinte minden partiban több humoros szituáció alakulhat ki, illetve jól eltalált keveréke a kártya-gazdaság-hosszú távra tervezős-küldetés típusoknak. A játék megtanulása átlagos-kicsit nehéz, egy-két játékot követően a játékmenet és -logika már jól átlátható. Negatívum, hogy a játékban időnként nagyobb szerepe van a szerencsének.
A játékosok hajótársaságok elnökeinek bőrébe bújhatnak és 4 utazást kell megszervezniük. Minden elkészített utazás után pontokat lehet szerezni. Ezeket taktikusan kell elhelyezni egy értékelő táblán, majd a játék végén, mikor már mindenki összeállította a 4-4 útját az nyeri a játékot, akinek az értékelőtáblák alapján a legtöbb pontja van.
A játék kezdetén a kezdőtőke felvétele után -a táblára véletlenszerűen kerülő- lapokból vásárolhatnak a játékosok ingyen, 1000, 2000 illetve 3000 Márkáért. Minden utazáshoz megfelelő számú (3-4-5-6) lapot kell húzni, melyek különböző minőségű (pontszámú) elemei lesznek az útnak. Amint összeállt egy út, lehet teríteni! A pontokat össze kell adni felírni az értékelő lapocskára és ez alapján elhelyezni egy értékelő táblán. A játék végére mindenkinek felkerül a 4 értékelőlapocskája az értékelőtáblára.
A bonyodalom és izgalom akkor kezdődik, amikor a játékosok pénze rohamosan fogyni kezd. A nagy értékű, jó lapok megszerzéséhez vagy a táblára véletlenszerűen kikerült lapok lecseréléséhez (2000 Márka) bizony hitelt kell felvenni. A már elkészült utak összpontértékét csökkentve vehetünk fel pénzt a bankból. Ekkor kezdődik a spekuláció, vajon mennyit engedhetek egy-egy utam összpontjából, hogy az mégis versenyképes maradjon. Vajon a másik mennyi pontot fog gyűjteni ugyanarra az útvonalra? Érdemes még várni egy jó lapra vagy inkább kevesebb ponttal beérni és pénzt spórolni? Olyan útvonalat gyűjteni, amit éppen másik játékostárs nem gyűjt...
A játék nagy érdeme, hogy már 2 fővel is élvezetesen játszható. 3-5 fővel igazán ideális. 3 fő esetén mindenki dupla adag küldetést kap. Ez különösen tapasztalt játékosok esetén nyújt nagyobb taktikázási lehetőséget és ezáltal nagyobb élményt. A játék kellékei magas minőségűek és szépen kidolgozottak. Ötletes a zsírkréta alkalmazása, mellyel le lehet törölni az értékelőlapocskákra felírt összegeket.

Plenni

Vélemények a játékról

mate11 (2009-10-07)
783574
Plenni (2009-09-15)
986664
Mivel az ismertetőben a véleményem is benne van egy kicsit, nem ragoznám.
Jó, ötletes, 2-6 fő között bármilyen létszámmal ugyanúgy izgalmas.
Sok nevetés, kacagás. Talán a szerencsének túl nagy a szerepe, de éppen ettől lesz annyira vicces minden Atlantic Star party.
menyus (2009-07-15)
672554
Jó néhány játék van, amivel jobban szeretek játszani, azonban van egy fantasztikus előnye a játékok többségével szemben, mégpedig az, hogy hat fővel is jól játszható.
Egyébként egy izgalmas, szerencsefüggő kártyajáték. A játékosok közötti interakció arra korlátozódik, hogy az előttem lévők elhúzzák az általam kinézett kártyát vagy sem.