JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Blood Bowl


(A játéklaposok szavazatai alapján)
8.0
(2)
8.0
(1)
5.0
(1)
9.0
(1)
9.0
(1)
2.0
(1)

Információk

Szerzô Johnson, Jervis
Játékidô 120 perc
Játékosok száma 2-2 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika dobj és lépj ()
Kategória sportos (mintha mozognánk!)
háborús (főleg megtörtént háborús események feldolgozása)
fantázia (fantáziaországban járunk, itt minden megtörténhet)
Kiadó Games Workshop
Egyéb nevek Vérfoci

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Blood Bowl játékszabály 2006-11-07 BiduLetöltés

Leírás

A Blood Bowl első megközelítésben az amerikai foci egy sokkal véresebb változata. Két 11 fős csapat játszik egymás ellen. Arra azonban ne számíts, hogy 22 embert látsz majd a pályán (vagy hogy akár egyet is). Az embereken kívül ugyanis sok más egyéb szerzet is szeret játszani (és vérengzeni). Például elfek, orkok, goblinok, sőt még a halottak is. A játékot egy négyzethálós táblán játsszák, amely15 mező széles és 26 mező hosszú.
A játék körökre van osztva. Egy körben minden egyes lényeddel léphetsz, majd az ellenfél jön. A teljes játékidő 2 félidő, 8-8 körrel félidőnként. A cél voltaképpen egészen egyszerű: a térfeledről indulva minél több gólt (touchdownt) kell szerezned, azaz a labdát minél többször az ellenfél alapvonalára kell juttatni valamelyik lényeddel. (A konfliktust az okozza, hogy az ellenfelednek ugyanez a célja...) Ezt kétféle módon lehet megtenni: vagy átcselezed magad az ellenfélen, vagy utat törsz magadnak. A lényeknek 4 tulajdonsága van - mozgáspont, erő, ügyesség és páncélzat. A pályán körönként annyi mezőt léphetnek, ahány mozgáspontjuk van. Az erő használatára akkor kerül sor, ha az ellenfelet izomból akarjuk eltávolítani az útból, míg az ügyességre akkor, ha el akarunk cselezni mellete, vagy bármi egyéb dolgot akarunk művelni (labda felvétele a földről, passzolás, passz elkapása, játékostárs előrehajítása, ellenfél passzának közbenyúlás, stb.).
Ebből az következne, hogy az ügyességet sokkal gyakrabban kell használni, mint az erőt. Nos, ez azért nincs teljesen így... Végül pedig a páncélzatról: ennek a használata már nem okoz örömöt - ez a földre került lényeink testi épségét hívatott megóvni, s ha nem sikerül, akkor kiderül, miért is hívják VÉRfocinak ezt a játékot.
És a játék egyik legszebb része: a fejlődés. A csapatodat alkotó lények minden érdemleges megmozdulásért (sikerül likvidálni egy ellenfelet, jól passzolni, gólt szerezni, stb.) fejlődési pontokat kapnak. Amikor megfelelő mennyiségű pont összegyűlik, a lényed "szintet lép" és az alapvető 4 tulajdonsága mellé kiegészítő Jártasságokat kap (például jobban tud passzolni, hogy csak egyet említsek a sok tucatból).
A csapatod emellett még a meccseken kapott bevételekből is fejlődik. Elsősorban újabb tagokat vehetsz fel a csapatba, de varázslók, segédedzők, pom-pom lányok és sokan mások is várják, hogy leszerződtesd őket.
További információ: www.blood-bowl.hu

BlackOrc

Vélemények a játékról

SirAndrew (2010-06-29)
885992
Játszottam vele táblán és online egyaránt. Kiváló játék, de sok benne a szabály. ha elsajátítja az ember, kiváló szórakozás. Sok szerencse kell hozzá, de anélkülse lehetetlen nyerni.
Ryek (2010-01-27)
sajnos csak gépen tudtam kipróbálni a társast. Ott nagyon jónak tűnt. A boltban 20 000 HUF felett kapható, nem tudom megér-e annyit.
Bidu
8
Komoly vérfürdők a szörnyekkel teli pályán. :)