JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Amun-Re


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.0
(3)
2.0
(2)
6.5
(2)
7.0
(2)
9.0
(2)
5.0
(1)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 90 perc
Játékosok száma 3-5 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika aukció, licitálás (senki többet? harmadszor!)
Kategória tenyésztős/termesztős (áss, ültess, öntözz, kaszálj, etess)
ókori (ókorban játszódik)
civilizációs (valós vagy képzelt történelmi időkben, korszakokban játszódnak)
Kiadó Rio Grande Games,Hans im Glück,999 Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Amun-Re játékszabály 2006-09-24 BiduLetöltés

Leírás

Amun-Re egy magával ragadó barangolás az antik egyiptomiak történelmén kerestül, amelyben a játékosok a rivális dinasztiák szerepébe bújnak bele. Amun-Re hírneve nem múlandó, számolni kell vele...
Ha az ismert játékszerző, Reiner Knizia és a sikeres Hans im Glück kiadó összedugják a fejüket, akkor ez mindig valamilyen különlegesen lebilincslő dolgot eredményez. Ennek legújabb tanújele, hogy a két partner újra hozzáfogott az új Amun-Re megalkotásához: Óegyiptomi templomok és piramisok elbűvölö kulisszája egy taktikaijáték formájában.
A játék az ősi királyság korszakában kezdődik, amikor az egyiptomi provinciák alázatosan szolgálták az uralkodókat. Mindig arról volt szó, hogy a tekintélyüket növeljék valamint ezt a piramisok építésével szembetűnően bizonyítsák. Ez egy vállalkozás, ami csak rafinált taktikával lehetséges. Szükség van földre is, hogy a parasztokkal jó termést tudjunk betakarítani. Mindazonáltal lehetőleg a szegényes hátország is igazán jövedelmező legyen, feltéve, ha kedvezően akarunk szert tenni dolgokra...
Különösen izgalmas és érdekes lesz az Amun-Re, ha minden körben áldoznunk kell az Isteneknek. A játékosok megpróbálnak nagyértékű adományt adni, hogy az Istenek jótékonyak legyenek. De csak ha mindenki egyformán nagyvonalú, akkor lesznek elégedettek a z Istenek és teszik termékennyé a földeket. Ha nem elegendő a nekik szánt ajándékunk, akkor aszály fenyeget, ami különösen a jövedelmező Nílus menti provinciákra terjed ki. Ínség és apadó termés fenyeget! A régi és az új királyság közötti átmenet nem kevés drámával megy végbe. Az átalakulás folyamatában a dinasztiák elveszítik az összes vagyonukat. Ami marad, az az összegyűjtött dicsőséges hírnév. Habár az Istenség is múlandó. Azonban ez a már megépített piramisoknak nem számít, mivel most is a provinciákban állnaka elmúlt idők tanúiként. És emellett az Amun-Re-ből kiderül, hogy a hírnév még számíthat. Aki az új királyság egy provinciájában több piramisra szeretne szert tenni, annak keményen kell licitálnia. Ez nem csak az árat emeli, hanem az izgalmakat is. Csak aki az oldalára tudja állítani a napkirályt Amun-Re-t, az képes megnyerni a játékot.

hajnal

Vélemények a játékról

balijan2 (2010-11-18)
91679
Ez az egyik legjobb Knizia szerintem. Nem csak egy absztrakt játék, amire ráhúztak egy sztorit, hanem minden mindennel összefügg, és nagyon egyiptomi:)
Plenni (2009-09-15)
5
Érdekes és kellemes játék (lenne). Sajnos túl bonyolultra sikerült. Sok fázis (6) és alfázis teszi kissé átláthatatlanná a játékot és a stratégiai tervezést. Jó pár party kell, és egy állandó csapat, hogy igalmas küzdelmeket lehessen vívni.
Az alapötlet és több részlet is nagyszerű, ötletes. A kivitelezés is gyönyörű.
menyus (2009-07-09)
737795
Jó játék. Valóban kissé bonyolult, de nem tartom korántsem átláthatatlannak. Sőt. Nem egy alkalommal kezdő játékosoknak is megmutattam, és ők is élvezték a játékot. Persze tényleg nem egyszerű, de kezelhető. A licitálós rész pedig nagyszerűre sikerült. Ezt a játékot mindig ötösben játszom, azt tartom az ideális létszámnak.
A szerencse főleg a kártyákra korlátozódik, tehát alapvetően azt kapod amit megérdemelsz. A játékosok közötti interakció is magas, ami nélkülözhetetlen /vagy majdnem/ eleme a jó társasjátéknak.