JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Palazzo


(A játéklaposok szavazatai alapján)
6.0
(4)
5.0
(2)
5.0
(2)
5.0
(2)
7.0
(2)
4.0
(2)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 45 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika aukció, licitálás (senki többet? harmadszor!)
Kategória civilizációs (valós vagy képzelt történelmi időkben, korszakokban játszódnak)
Kiadó Alea,Rio Grande Games,999 Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Palazzo játékszabály 2006-12-02 BiduLetöltés

Leírás

Építsünk minél több palotát, licitáljunk és vásároljunk. Knizia játéka ismét ötvözi ezt a három tevékenységet. A játék során gazdag földbirtokosok bőrébe bújnak a játékosok, akik a legértékesebb kastélyok felépítésében versengenek.

Már szinte hozzászoktunk, hogy minden tavasszal megjelenik egy új és "nagy" Alea-kiadvány, abból a remek sorozatból, ami napjaink német mestermunkáit jelentik, mint amilyen a Puerto Rico vagy a Princes of Florence. Néha volt egy kisebb dobozos játék is, de általában sokkal kevésbé meggyőző. Stefan Brück taktikát változtatott és 2005-ben két új játékot adott ki közepes méretben: Rüdiger Dorn XIV. Lajosát és Reiner Knizia Palazzo című munkáját. A XIV. Lajos a játékos fórumok mostanában legtöbbet vitatott témája. Nagyon szellemes, tucatnyi lehetőségünk van pontokat gyűjteni és valószínűleg tetszeni fog a Goa és a Puerto Rico rajongóinak, de másoknak talán túlságosan is összetett - ők inkább a palazzot fogják kedvelni.

Kinézetre is és atmoszféráját tekintve is az Alhambra Knizia-változatának tűnik. Már a témája és a neve is világosan utal rá, ez is paloták építéséről szól, de a helyszín a középkori Spanyolországból áttevődött a reneszánsz Itáliába. Még a szisztéma is gyakran emlékeztet rá (három lehetséges akció, különböző pénznemek), mintha egyszerre akarná mutatni a két játék közötti rokonságot és rámutatni a különbségeikre, mivel az egyértelmű és szándékos hasonlóságok ellenére a játékokat nagyon is különböző módon kell játszani.

A palazzo igazi Knizia-játék, egyértemlűen a fanatikus játékosok játéka. A licitálós és "lapocska rakosgatós" játék se nem hosszabb, se nem összetettebb az Alhambránál, de a döntések sokkal nehezebbek és kritikusabbak, erősebb a résztvevők közötti interakció és a szerencse - bár itt is jelen van - sokkal gyengébb szerepet játszik. Bár még így is könnyednek mondható, a palazzo mégis a fanatikusok Alhambrája, ami persze egyben azt is jelenti, hogy nagyon jó játék.

Sir Muki

Vélemények a játékról

Kobász (2010-05-10)
7
Pörgős játék, élvezhető, kedvelem.
mate11 (2009-09-16)
744474
E játék sava-borsa a licitálás, de kell kombinálgatni is eleget. Viszonylag egyszerű játékmenet, nem túl bonyolult szabály. De nem az a "minden este szeretnék játszani vele" játék. De nem szükségszerű, hogy minden Knizia-játék a fantasztikus kategóriába kerüljön.
menyus (2009-07-09)
666674
Hát igen, nem a világ legjobb játéka, de aki szereti a licitálós játékokat az nyugodtan belekezdhet egy partiba. Én szívesen játszottam vele ha úgy adódott. Valóban viszonylag egyszerű és gyors játék.
Bidu
4
Könnyen tanulható, gyors játék, mely nem vár túl nagy erőfeszítést a játékostól. Knizia ezt inkább csak, mint jó iparos csinálta meg. Összeszedte a sikerjátékainak a receptjét és létrehozott egy egyszerű családi játékot.