JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Kontor


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.5
(2)
2.0
(2)
8.0
(2)
7.0
(2)
8.0
(2)
2.0
(2)

Információk

Szerzô Schacht, Michael
Játékidô 60 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika területvédős, bekerítős (kerítés nélkül)
elemekből álló játéktér (legnépszerűbbek a hatszögek)
lapkalerakós (ha már van nálam…)
kártyahuzigálás ()
árucikk spekulációs ()
Kategória városépítős (kubikolós)
tengeri (csobbanj a vízbe!)
absztrakt stratégia (a háttértörténet nem számít, csak a kőkemény stratégia, mint pl: sakk, go, yinsh)
Kiadó Goldsieber,999 Games
Egyéb nevek Packhuys,Amsterdam

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Kontor játékszabály 2006-09-24 BiduLetöltés

Leírás

A 17. században befolyásos kereskedők viaskodnak a 'legsikeresebb' címért Amszterdam városában. Minden játékos a saját elképzelései alapján épít új csatornákat vagy raktárakat a kikötő területén és megpróbálja megszerezni a tea-, bor- és fűszerkereskedelem irányítását.

Az újonnan épülő kikötő több területre oszlik és a játékosok megpróbálják olyan területre helyezni a raktáraikat és darukat, amik lehetővé teszik számukra, hogy abban a körzetben ők legyenek a legsikeresebb kereskedők. Mindegyik területre, amely fölött egy játékos megszerezte az irányítást, elhelyezhet egy "raktárost".

A játéknak akkor van vége, ha az összes kikötőépítő-lapocska felhasználásra került. Ekkor a játékosok győzelmi pontokat kapnak a táblán raktárosokért. Akinek a legtöbb pontja lesz, az győz.

Hogy a játék még több érdekességet kínáljon, tartalmaz egy kifejezetten profiknak szóló szabályváltozatot is. Ekkor az amszterdami kikötőfelügyelet hajója a csatornákon cirkál, hogy bizonyos építési műveleteket megakadályozzon. Ha a kikötőben olyan lapocska van, amelyen szerepel a hajó szimbólum, le kell venni a tábláról, amint a hajót mellé helyezik. Az egyetlen módja, hogy elkerüljük az eltávolítást, ha a csatornától messzebb helyezzük el, így a kikötőfelügyelet nem tudja megközelíteni.

Hogy még kerekebb legyen, a szabály különböző küldetéseket is tartalmaz, ezzel egy csomó különféle játékot és nyerési lehetőséget kínálva. Némelyek lehetővé teszik akár a négyjátékos verziót is annak ellenére, hogy a Kontor normál szabálya csak 2 játékosra értelmezett.
A szabályok egyébként nagyon kiegyensúlyozott játékot biztosítanak. Nagyon vonzó, különösen a profi szabályokkal játszva, mivel a játékosoknak nagyon óvatosnak kell lenniük a kikötő építésével. A kikötőfelügyelet segítségével a vezető játékos is kerülhet olyan gyengébb helyezésre, amire egyébként nem is számítanak.

Sir Muki

Vélemények a játékról

mirr-murr (2009-07-29)
727692
szoffi (2009-07-10)
829872