JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Trans America


(A játéklaposok szavazatai alapján)
5.0
(1)
7.0
(1)
7.0
(1)
3.0
(1)
4.0
(1)
4.0
(1)

Információk

Szerzô Delonge, Franz-Benno
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 2-6 fô
Alsó korhatár 6
Mechanika útvonal/hálózat építés ()
Kategória vonatos (gőzös, villany vagy bármi)
szállítmányozós (ezt és ezt vidd el ezzel innen oda)
Kiadó Rio Grande Games,Winning Moves
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Trans America játékszabály 2007-01-30 BiduLetöltés

Leírás

A játék célja az USA térképén a játékosonként titkos célként előre megadott 5 város között vasúti összeköttetés létesítése.

A városok területi elhelyezkedésük szerint 5 színnel jelöltek. Minden városhoz tartozik egy kártyalap is, ennek segítségével húznak célt a játékosok, minden "színből" egyet. A vágányfektetés nagyon egyszerű, a soron következő játékos sík terepen kettőt, folyón/hegyen keresztül egy darabot építhet. Aki először köti össze célvárosait, az nyer.

A többi játékos a hiányzó vágányszakaszok száma szerint büntetőpontot kap. Körülbelül 3-4 megismételt (átlagosan 15 perces) játék alatt éri el valamelyik játékos a büntetőpontokkal a játék végét jelző határt.

A játék számomra tetsző mozzanatai:
- A játékos a sínszakaszait fa struktúra szerint építheti. Két játékos pályája, ha összeér, onnan kezdve közösnek számít, tehát bármelyikük folytathatja (!)
- A gyerekeknek a kártyákon szereplő célvárosokat először maguktól (titokban) meg kell találniuk a térképen, majd útvonalat tervezniük közöttük. (Ez szerintem izgalmas lehet nekik is - a játékot 8 éves kortól hírdetik)
- Az építések során óhatatlanul idegenekbe ütközünk, akikhez csatlakozva a pályánk nagyot nőhet, akár újratervezésre ösztönözve a résztvevőket.
- Úgy vettem észre az építési lázban nemigen figyelik a résztvevők az esetleges lemaradásukat, pláne mivel a többiek célvárosait csak sejthetik. Ebből fakadóan a gyors játékkörök alatt nincs unatkozás, a lemaradásból eredő duzzogás.

Egyetlen komoly problémám vele: 0.5, 2, 3.5 éves fiaimmal még nem lehet játszani, felnőtt fejjel pedig az Age of Steam áll közel hozzám.

Sunmadar

Vélemények a játékról

mate11 (2010-02-16)
577344