JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Marco Polo


(A játéklaposok szavazatai alapján)
3.8
(4)
7.0
(1)
5.0
(1)
5.0
(1)
6.0
(1)
4.0
(1)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 45 perc
Játékosok száma 2-5 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
Kategória utazós (a világot látni kell!)
Kiadó Rio Grande Games,Ravensburger
Egyéb nevek Marco Polo Expedition,Auf den Spuren von Marco Polo

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Marco Polo játékszabály 2007-07-06 BiduLetöltés

Leírás

A játékosok célja, hogy Marco Polo utazásainak útvonalát bejárva (a Hormusból Daiduba vezető útjuk során) kereskedelmi árujukat értékes kincsesládákra cseréljék. A játékot az nyeri, aki a legtöbb kincsesládát gyűjti össze.

1271-ben a 17 esztendős Marco Polo elkísérte atyját, Nicolot és nagybátyját, Maffeot második Kínába vezető útjukra a mongol nagykán udvarába. Útjuk során először a Földközi-tengeren hajóztak Elő-Ázsiáig, majd onnan egy karavánnal haladtak tovább Közép-Ázsia felé.

Hosszú és fáradságos útjuk végtelen sivatagokon, hatalmas hegyvonulatokon és Mongólia széles sztyeppéin vezetett keresztül. Útjuk során lenyűgöző városokat érintettek, ahol élénk kereskedelmet folytattak. Kantshou oázisban a Polo család egy teljes évet töltött, mielőtt folytatta útját. 1275-ben végre elérték Daidut (ma: Peking), Mongólia fővárosát, Kublai kán székhelyét.

A játékosok egy karaván tagjaként Marco Polo nyomdokain járnak. Utazásuk kiindulópontja Hormus kikötője. A sivatagokon, sztyeppéken, hegyeken és városokon át vezető kalandos utazás során a játékosok a kereskedelmi árukat (áru-kártyákat) - mint például a selyem, vagy fűszerek - aranyra cserélik. Minden játékos arra törekszik, hogy elsőként érje el a legjobb helyeket, hogy ott minél nagyobb hasznot hajtó üzleteket köthessen.
Elsősorban Kantshouban és Daiduban lehet jövedelmező kereskedelmet folytatni, de addig hosszú még az út, és a konkurenciával is számolni kell.

balu_mg

Vélemények a játékról

Ryek (2010-01-27)
2
Kobász (2009-08-01)
2
A 3 legrosszabb játék között van, amivel eddig játszottam. Röviden: Ne!
menyus (2009-07-15)
575564
Néhány partit játszottunk vele, valóban nem a legsikerültebb alkotása a neves játéktervezőnek.
Bidu
6
Szerintem ez a játék elég közepesre sikerült. Gondolom Knizia sem ezt tartja a legjobb alkotásának. Sok múlik azon, hogy az embernek milyen kártyák jutnak. Ez nálam ennél a játéknál erősen negatív irányba mozdítja a véleményjelzőt...