JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Condottiere


(A játéklaposok szavazatai alapján)
6.8
(6)
6.6
(5)
8.8
(5)
6.0
(5)
6.8
(5)
5.0
(4)

Információk

Szerzô Ehrhard, Dominique
Játékidô 60 perc
Játékosok száma 2-6 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika kártyahuzigálás ()
befolyásszerző (jól helyezkedni...)
Kategória politikai (hazudj, csalj, lopj, manipulálj, mondj beszédeket)
középkori (középkorban játszódik)
háborús (főleg megtörtént háborús események feldolgozása)
Kiadó Delta Vision,Descartes Editeur,Fantasy Flight Games,Eurogames
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Condottiere játékszabály 2007-07-08 BiduLetöltés

Leírás

A helyszín a reneszánsz Itália, számtalan, egymással hol szövetséges, hol háborúban álló, független városállamával, mint amilyen például a milánói hercegség vagy a velencei, a genovai és a firenzei köztársaság. E korban tűntek fel a condottiere-k, a zsoldosvezérek, akik a legerősebb városoknak ajánlották fel maguk és csapataik szolgálatát. Képzett katonák voltak, félelmetes hírű stratégák, s egy idő után már nem elégítette ki őket az, hogy tudásukat és katonáik kardját bérbe adják - magasabbra törtek. Intrikáikkal, szövetségeikkel, csatáikkal és ostromaikkal átformálták Itália térképét.
A legmerészebbek közülük dinasztiákat alapítottak: Francesco Sforza elfoglalta a milánói hercegséget, Giovanni di Medici pedig királyságot csinált Firenzéből. A játék ezt az izgatott, pezsgő, hihetetlen kort támasztja fel, amikor egy maréknyi céltudatos ember számára semmi sem tűnt lehetetlennek. Te magad is egy ilyen condottiere bőrébe bújsz, s célod nem más, mint Itália leghíresebb városainak meghódítása. De vigyázz, e törekvésedben korántsem vagy egyedül! Hogy sikerrel járj, a többi condottiere ambícióival is számolnod kell terveidben. Csapataid ereje önmagában kevés a sikerhez: ha győzni akarsz, szükséged lesz diplomáciai képességeidre is. A reneszánsz korában Itália sok kicsi, egymással versengő népből állt, ahol a hírhedt zsoldosvezérek a Condottierek harcoltak fizetett hadseregeik élén, hogy városokat hódítsanak meg és új királyságokat építsenek. Így építette fel például Giovanni de'Medici az ő birodalmát Firenzében.A kezükben lévő erőforráskártyákat használva minden játékos megpróbál befolyást szerezni a városok felett annak érdekében, hogy a legnagyobb és legerősebb királyságot hozza létre. A küzdelem kemény, az ellenfelek általában erősek és okosak és rengeteg váratlan esemény is akadályozhatja a játékosok seregeit; a játék kimenetelét befolyásolja az Egyház is. A játékosoknak merésznek, ravasznak és stratégiailag eredményesnek kell lenniük.Gyors játék, könnyű megtanulni és játszani, a győzelem azért odafigyelést igényel.

Bidu

Vélemények a játékról

tutu (2010-09-28)
649564
Laslow (2010-05-17)
971067
Azt szeretem benne, hogy a kapott/húzott lapjaimtól függetlenül általában van mozgásterem stratégiát választani és aszerint játszani, nem pedig gépiesen mindig egy bizonyos ideális lépés van csak, amit aztán meg "kell" lépnem. Szóval ÉN játszhatok, és nem magától játszódik a játék. Lehet blöffölni, letámadni, vagy épp kivárni míg felőrlődik az ellenfél serege, és a végén mindent vinni. Ketten szoktuk játszani, és nincs hiányérzetem, hogy jobb lenne többen (bár biztos jó lehet sok játékos esetén is).
menyus (2009-11-20)
778794
mate11 (2009-10-20)
668666
Plenni (2009-10-16)
599666
Enigma
8
Kellemes játék baráti körben. Hasobló hangulatot eredményez mint a Citadels, de teljeseen más játék. Pár variáns szabály talán nem árt, de elég jó játék. 2, kiadás szép, a 3. bővitett szabályú. :)