JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

A Game of Thrones


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.1
(7)
2.5
(6)
7.2
(6)
6.2
(6)
8.5
(6)
4.5
(6)

Információk

Szerzô Petersen, C.T.
Játékidô 180 perc
Játékosok száma 3-5 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika kártyahuzigálás ()
Kategória gyűjthető (folyamatosan újabb játékelemekkel bővíthető)
fantázia (fantáziaországban járunk, itt minden megtörténhet)
kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Delta Vision,Fantasy Flight Games
Egyéb nevek Trónok Harca

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Trónok Harca játékszabály 2007-07-11 BiduLetöltés

Leírás

Egy gyönyörű és könnyű háborús játék, az a fajta, amilyennel egy ideje már nem találkoztunk. A játékot a világhírű bestseller író, George RR Martin híres fantázia története, a Tűz és a jég éneke ihlette. A játék szerzője ragaszkodik a regény fantasztikus/középkori légköréhez, és sikerült létrehoznia egy jó minőségű társasjátékot.

Öt ház küzd egymás ellen a hatalom megszerzéséért. A játék célja 7 vár elfoglalása. Ha ez nem sikerülne a 10 kör alatt - ameddig a játék tart - akkor az győz, aki a legtöbb vár felett rendelkezik.

A játék mechanizmusa valahol a Diplomácia és a Dűne között található, miközben több eredeti megoldást is fel tud mutatni. Az első meglepő dolog, hogy a dobozból hiányzik a kocka vagy egyéb véletlenszerűséget jelentő faktor. Ez azért van, mert a játékban nincs is szükség ilyesmire, mivel a csaták kimenetelét az ellenfelek erejének összehasonlításával kell eldönteni (hasonlóan a Diplomaciához), valamint azzal a karakterrel, akit minden játékos tábornokként választ magának az adott csatára. (Mindegyik ház rendelkezik több ilyen karakterrel, melyeknek különböző képességeik vannak.)

A játékban van egy árveréshez hasonló fázis, aminek során a játékosok olyan előnyökért versengenek, melyek a kör további részeiben segítik őket (pl. játék sorrend, csatában bónuszok stb.). Ezt is úgy találták ki, hogy egyensúlyban tartja a játékot, mivel lehetetlen egy játékosnak minden kategória előnyeit megszerezni.

Van egy politikai fázis is, aminek központi szerepe van, amennyiben a szövetségek elkerülhetetlenek a játékosok között, mivel az tény, hogy egyetlen hát nem képes egyedül győzedelmeskedni a többiek fölött.

De a játék legérdekesebb része az elkövetkező mozdulatok megtervezése: igazából az összes mozgásé, mivel előre kell ugyan tervezniük, de egy időben zajlanak le; így a játékban nagyon sokat kell taktikázni, amit valószínűleg azok értékelnek, akik élvezik a stratégiát a háborús játékokban. Az a legérdekesebb, hogy míg a szabályok mindenféle játékos számára egyszerűek, a tervezés fázisától egyáltalán nem lesz elcsépelt, banális a játék, sőt stratégiai szempontból nagyon is érdekes.

Mindenképp meg kell említeni, hogy a szerző olyan jól kiegyensúlyozott szabályrendszert hozott létre, amely még a vesztésre álló játékosnak is lehetőséget ad könnyen talpra állni, (ami szintén ritka a háborús játékok esetében). Emellett a szabály azon kevesek közé tartozik, melyek nagyon jól megírtak és minden szempontból teljesen érthető.

A játékot 5 játékosra találták ki és ez nagyon is érthető, mivel négyen nagyon egyenlőtlenné válik, hárman pedig képtelenség játszani. A lépéstervezés fázis a szabályok szintjén nagyon egyszerű, de gyakorlatilag igen összetett okfejtést kíván a játékosoktól. Ennek az lehet a következménye, hogy a játék túl hosszúvá válik, különösen akkor, ha nincs jelen "szakértő". Minden ház kezdő pozíciója adott (a regényeket figyelembe véve), ez hatással lehet a változatosságra, ha már többször is játszottunk.

Sir Muki

Vélemények a játékról

Csinka (2017-03-22)
627694
Muszasi (2012-01-03)
737675
neu (2009-11-26)
9278105
Kobász (2009-08-01)
7
Óriási volt a várakozás. Nem rossz, de picit lassú (5 órás partyk) és nehéz az ellenfelet rendesen megszorítani.
mirr-murr (2009-07-29)
727695
Zerik (2009-07-20)
846673
dr.agy (2009-07-07)
629595