JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Megjelenő társasjátékok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bidu   
2007. prilis 29. vasrnap 20:16
DeltaVisionUtána jártunk idén vajon milyen társasjátékokkal lep meg bennünket a Warcraft, Doom és Trónok harca után a Delta Vision Kft.
Érdemes lesz megint gyűjtenünk egy kis pénzt, ha társasjátékokal akarjuk meglepni gyermekeinket, barátainkat, avagy magunkat...

Az idei évre tervezett Deltás játákok valószínűleg közönségsikert aratnak majd. Az első félévre tervezett 4 játék mindegyike jó választásnak tűnik. Mik ezek?

  • Hadurak  (Warrior Knights) 
  • Kragmortha (Kragmortha)
  • Bang! (Bang!)
  • Condottiere (Condottiere)


Hadurak A Hadurak már kapható a hazai boltokban. Mit érdemes tudni róla?

Nagy (Doommal, Rúnamesterrel megegyező) méretű és felszereltségű stratégiai-taktikai játék. (Eredeti verzióját a Games Workshop jelentette meg; mi a legújabb, átdolgozott FFG-féle változatot adták ki Magyarországon, Tasnádi Ákos [Thaur] fordításában. Az ő fordításai egyértelmű garanciát jelentenek.)

A HADURAKban minden játékos egy-egy olyan báró vértjét ölti magára, aki a királyi koronára tör. Minden bárót négy nemes szolgál hűségesen, s vezérli harcba uruk seregeit. A bárók a városok elfoglalására törekednek, hogy az így szerzett befolyás révén végül elnyerhessék a trónt. Ugyanakkor gyarapítják jövedelmüket, szavazatokat gyűjtenek a Tanácsban, és növelik követőik hitét, hogy a váratlan eseményeket is a maguk javára fordíthassák, amennyire ez lehetséges. 

Kragmortha A Kragmortha a nagy sikerű Igenis, Sötét Nagyúr! "folytatása". Mint ilyen, tipikus házibuli-játék, rengeteg hülyéskedéssel.
A játékosok goblinokat irányítanak,‭ ‬akik mesterük könyvtárában ólálkodnak a polcok között,‭ ‬egyik szemükkel az ellopható varázskönyveket keresve‭ – ‬a Tudás Forrásában három korsó sört is megadnak egyért‭! –‬,‭ ‬a másikkal meg mesterük,‭ ‬a Sötét Nagyúr felé pislogva,‭ ‬elkerülendő a rajtakapatást és a büntetést.

A Bang!-et talán nem kell bemutatnunk, hisz a Játéklap olvasói már bizonyára ismerik...

Condottiere A Condottiere igaz nem egy új játék viszont annál örömtelibb, hogy újra kiadták.A  helyszín a reneszánsz Itália, számtalan, egymással hol szövetséges, hol háborúban álló, független városállamával, mint amilyen például a milánói hercegség vagy a velencei, a genovai és a firenzei köztársaság. E korban tűntek fel a condottiere-k, a zsoldosvezérek, akik a legerősebb városoknak ajánlották fel maguk és csapataik szolgálatát. Képzett katonák voltak, félelmetes hírű stratégák, s egy idő után már nem elégítette ki őket az, hogy tudásukat és katonáik kardját bérbe adják - magasabbra törtek. Intrikáikkal, szövetségeikkel, csatáikkal és ostromaikkal átformálták Itália térképét. A legmerészebbek közülük dinasztiákat alapítottak: Francesco Sforza elfoglalta a milánói hercegséget, Giovanni di Medici pedig királyságot csinált Firenzéből.

A játék ezt az izgatott, pezsgő, hihetetlen kort támasztja fel, amikor egy maréknyi céltudatos ember számára semmi sem tűnt lehetetlennek. Te magad is egy ilyen condottiere bőrébe bújsz, s célod nem más, mint Itália leghíresebb városainak meghódítása. De vigyázz, e törekvésedben korántsem vagy egyedül! Hogy sikerrel járj, a többi condottiere ambícióival is számolnod kell terveidben. Csapataid ereje önmagában kevés a sikerhez: ha győzni akarsz, szükséged lesz diplomáciai képességeidre is.
Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >