JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

A játék, mint találmány PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kócsag   
2007. jlius 04. szerda 18:22
Tartalomjegyzék
A játék, mint találmány
oldal 2
oldal 3
oldal 4
oldal 5
oldal 6
oldal 7
oldal 8
Íme a játékfejlesztők 9 arany szabálya:
  1. Valósítsd meg az ötletet és készíts magadnak játszható modellt.
  2. Játsz sokat. Addig csiszold a játékot, amíg mindenki élvezi.
  3. Keress új játék-partnereket és játsz minél több emberrel.
  4. Játsz sok más játékot is, főleg az Év játéka díjnyerteseket, hogy legyen összehasonlításod.
  5. Légy önkritikus. Ha kiderül, hogy a játék nem jobb, mint az átlag, vagy nagyon hasonlít egy másik játékra, akkor félre kell tenni és másik ötleten gondolkodni.
  6. Ha a játékod valóban nagyon jónak bizonyul, akkor készíts egy könnyen áttekinthető és félreérthetetlen szabály leírást és add oda másoknak, hogy a szabály alapján nélküled teszteljék. Töltess ki egy kis kérdőívet a résztvevőkkel, hogy meddig tartot a játék megértése, és aztán a játék maga, ki nyert, és ki mennyire élvezte. Érdemes külön pontoztatni olyan szempontok szerint, amelyek például itt a Gémklub játék értékeléseknél is szerepelnek.
  7. Ha egy a teszt-eredmények is jók, küld el a játékot egy olyan játék-kiadónak, akinek a te játékodhoz hasonló stílusú játékai vannak. Ne félj, hogy ellopják az ötletet. Érdemes a játékról másolatot készíteni, és egy példányt tértivevénnyel elküldeni, hogy legyen igazolásod. A kiadók általában maguk is visszaigazolják, hogy beérkezett hozzájuk az ötlet.
  8. A játék öröméért fejlessz, ne a sikerért, akkor a sikerre is nagyobb az esélyed.
  9. Ha nem jársz rögtön sikerrel, ne csüggedj, és küld el a játékot másik kiadónak is. Ha sehol nem jársz sikerrel, gondolkodj egy még jobb ötleten!
forrás:http://gemklub.hu

 
< Elõzõ   Következõ >