JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Stonehenge: variációk egy témára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bidu   
2007. jlius 05. cstrtk 00:49

StonehengeA Stonehenge mindig is nagyon titokzatos valami volt, hisz eredeti rendeltetése a múlt ködébe veszett…

A Titanic Games feltette a kérdést: mit kezdene vajon öt világhírű játéktervező egy ilyen helyszínnel, ha ő lehetne a rejtély megoldója?

A Titanic Games most bemutatja a világ első olyan társasjáték-gyűjteményét, amiben öt kiváló játéktervező különböző játékötleteit adták ki ugyanahhoz a játéktáblához és kellékekhez.

 

StonehengeEzek az össztevők a következők: - egy játéktábla, - egy 65 darabos kártyapakli, - 5 műanyag trilithon, - 50 műanyag lemez, - 50 műanyag rúd, - 6 műanyag bábu, valamint egy szabálykönyv öt különböző játékkal.

 

 

 

>Az öt kiváló tervező, öt kivételes játékkal rukkolt elő:

 

Stonehenge mágiája (Richard Garfield): a játékban varázsló druidák próbálnak meg köveket felemelni a földről varázsigék segítségével. Az lesz a klán legerősebb druidája, aki felemeli a trilithont, és akinek a legtöbb irányítható tanonca van.

Magic of Stonehenge, Richard Garfield-tól 

Aukciós építőkövek (James Ernest):  a Cheapass Games tervezője olyan játékot csinált, melynek során a Stonehenge építőköveit adogatják el egyesével. Azok a monolitok hosszú ideje zavarják a helyiek kilátását, ideje elárverezni őket: licitálj és vidd el te a legnagyobb kupac követ!

Auction Blocks, James Ernest-től >

A fő druida (Bruno Faidutti): A Mystery of the Abbey és a Citadels alkotója olyan játékot képzelt el, amely a druidák választására fókuszál. A Stonehenge hét ágra oszlik, mindegyik szavaz, hogy szerinte ki a legalkalmasabb druida vezető. Próbálj minél több kollégiumot a befolyásod alá vonni, de vigyázz: ha úgy szavazol, mint mindenki más, akkor nem lesz érvényes a szavazatod!

The High Druid, Bruno Faidutti-tól 

Artúr király szellemlovagjai (Richard Borg): a Liar’s Dice és a BattleLore szerzője háborús játékon gondolkodott, de a Stonehenge körül nem nagyon volt nyilvánvaló történelmi csata. Ott van azonban Loe Bar nagyszerű legendája, ami szerint egy Stonehengehez közeli helyen 1936-ban látni vélték a szellemlovagok hadseregét.  Ez a legenda lett az alapja Borg játékának. Lovas őrséget kell állítani a trilithonokhoz és meg kell próbálni befolyást szerezni a kövek fölött. Minél nagyobb a befolyásod, annál előrébb halad lovagod a dicsőség útján.

Vélhetően ez a legösszetettebb játék az összes között, bár mindegyik elég egyszersű ahhoz, hogy szabálya elférjen egyetlen kétoldalas lapon.

Arthurian Ghost Knights, Richard Borg-iól 

<A Stonehenge kocsihajtói (Mike Selinker): A Rizikó tervezője egy földönkívüli kocsiversenyt képzelt a játék témájául. Mindenkinek van egy kocsija, elején egy „telekinetikus” rúd, amit arra használhatunk, hogy ellenfeleink útjába köveket gördítsünk. Szaladgálsz körbe a sziklák között a cél felé, anélkül, hogy falba ütköznél. Az első kocsi, amelyik keresztezi a célvonalat, nyer!

Chariots of Stonehenge, Mike Selinker-től 

 

Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >