JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Játsszd a világ hét csodáját PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bidu   
2007. jlius 12. cstrtk 00:13

Knizia - Taj Mahal 2007. július 7-én kihirdették az újkori világ hét csodáját, miután több, mint 100 millióan adták le szavazatukat szerte a világon az interneten keresztül. A győztesek pedig a követekezők:
A Nagy Fal (Kína), Petra(Jordánia), Christ Redeemer (Brazília), Machu Picchu (Peru), Chichén Itzá (Mexikó), Colosseum (Róma), Taj Mahal (India)

 

Gondolom, sokakban felmerül a kérdés: jó, jó, de hogy kerül a csizma az asztalra? (Vagyis: miért foglalkozunk ezzel a hírrel itt a Játéklapon?)

Nos, csak az érdekesség kedvéért: A hét csodából négy már megihletett különböző játéktervezőket! Ismerhetjük Kniziatól a Taj Mahalt, Kramer és Lübke a Colosseumról alkotott, Burkhard a Machu Picchuval próbálkozott (nem túl nagy sikerrel), a Nagy Falról pedig számos játék készült már, beleértve a közeljövőben megjelenő Huang Di és Chang Chenget is.

De vajon mi a helyzet a többi hárommal? Tud valaki olyan játékot, amelyik ráillik valamelyikükre? Ez a kérdés a Boardgamenews oldalán „hangzott el” és azóta több reagálás is érkezett a témával kapcsolatban.

 

Egyesek szerint a Tikal és a Maya című játékok helyszíne a Chichén Itzá, a brazil Krisztus szoborral pedig odáig jutottak, hogy megemlítettek két játékot is, amelyekben Rio de Janeiróval kapcsolatos (Tycoon, Strand Cups).  Az egyik lelkes hozzászóló filmes élményeit is ide kapcsolta: Az Indiana Jones és az Utolsó Kereszteslovag című opuszban a Szent Grál állítólagos lelőhelye Petra volt. A film másik két részéből pedig készült társasjáték – igaz, ebből pont nem… :)

Van esetleg valaki, aki ennél többet tud a (természetesen csak társasjátékos szempontból) „mostoha sorsú” háromról? Ne habozzék tudatni velünk!

 

Forrás: BoardGameNews  

Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >