JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Im Jahr Des Drachen előzetes PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bidu   
2007. szeptember 04. kedd 12:30
aleaAz Alea megerősítette, hogy az Im Jahr Des Drachen című játékuk beszerezhető lesz az októberi fesztiválon, és jelzett némi módosítást is a korábbi változathoz képest. Stefan Feld tervezi az új verziót, ami az alea „nagydobozos” sorozatának tizenkettedik darabja. Az ő nevéhez fűződik még a Rum & Pirates és a Notre Dame is.

Im Jahr Des DrachentEbben a stratégiai játékban (2-5 játékos játszhatja, 12 éves kortól ajánlott) a résztvevők egy kínai provincia uralkodójának szerpébe bújnak. Az események nagyjából Krisztus után 1000 évvel történnek. Mindenkinek meg kell próbálni legjobb tudása szerint megvédeni magát és alattvalóit a havonta ismétlődő nehézségekkel szemben, melyek a sárkány évében támadnak. Éhség, járvány vagy a mongolok támadásai – bárki, aki nem elég felkészült és nem tud megfelelően mérlegelni, hamarosan szörnyű nehézségekkel találja magát szemben, mivel amint úrrá lesz az egyik eseményen, már ott is a következő a küszöbön. Ezért a siker kulcsa bölcs előrelátás és módszeres tervezés minden egyes fejedelem számára.

 

Stefan Feldnek ez a harmadik munkája valahogy többet kíván a játékosoktól, mint legutóbbi alkotása, a Notre Dame, annak ellenére, hogy a szabálya aránylag egyszerű és könnyen felfogható. Az Im Jahr Des Drachent az alea 10-es skáláján jelenleg 5-re értékelik és közelít a 6 felé. A játéktáblán és a kártyákon felül a doboz tartalmaz még 250 jelzőlapkát is, amik palotákat, embereket, pénzt jelképeznek. A résztvevők számától függően 50-100 percig tarthat egy parti.

 

 

Im Jahr Des Drachen

 

Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >