JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

A Fantasy Flight kiadja a ?Cosmic Encounter?-t, a ?Dune?-t és a ?Borderlands?-ot PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szoffi   
2007. szeptember 11. kedd 09:41

fantasy_flight_games_log.jpgA 2007-es Indianapolisi Gen Con-on a Fantasy Flight Games bejelentette, hogy megegyeztek a Future Pastimes-zal és az Eon Games-zel három klasszikus újabb verziójának kiadásáról, ezek: a Cosmic Encounter, a Dune és a Borderlands.
- Megkaptuk a jogot a tervezésre ? nyilatkozta Jeremy Stomberg

 - de nemcsak fogjuk az eredeti fájlokat aztán kinyomtatjuk a játékokat. Korszerűsítjük őket a saját termékminőségi elvárásaink szerint. Fantasy Flight játékok lesznek, ami jelentheti azt, hogy akár tonnányi műanyag lesz bennük, akár azt, hogy Gyűrűk Ura nagyságú dobozba kerülnek, még nincs eldöntve.
Az EON Games-től kapott tervezési jog a Cosmic Encounter és a Borderlands minden elemére vonatkozik, mert ezek a játékok eredeti felállást és sajátos tematikai részeket tartalmaznak, de nem úgy a Dune.


- Tudtuk, hogy a Dune-nek külön engedély kell ? mondta Stomberg. ? Nagy szerencsénk volt a Beowulffal (moziváltozat) és még pár másik játékkal, amit reméljük, hogy hamarosan bejelenthetünk, de ezzel sajnos nem.
- Voltak olyan híresztelések, hogy nem akarunk fizetni a licenszért, de magától Kim Herberttől hallottuk, hogy a licensz nem elérhető.

 

Tulajdonképpen a Dune weboldala is csak ennyit közöl:
Tervezik a Dune klasszikus Avalon Hill vagy Parker féle újrakiadását? Nem tervezik. A Dune játék kiadásának jogai jelenleg korlátozottak.

 

Ehelyett, a Dune-t a Twilight Imperium világába tervezik helyezni.
- A Dune az egyike azon játékoknak, melyek újrakiadásért kiáltoznak, ? mondta Stomberg ? és természetesen tudjuk, hogy az emberek reklamálni fognak amiért nem az eredeti Dune-t fogjuk kiadni. De úgy találjuk, hogy jobb egy olyan játék, aminek szeretik a mechanikáját, minthogy egyáltalán ne is adjunk ki semmit.

 

Stomberget kérdeztük a csindadrattáról a ?dedune? tervezése és kiadása körül:
- Meg vagyok lepve, hogy milyen pozitív reakciókat kapunk. Vannak olyanok, akik azért nem fogják megvenni, mert ez nem az a Dune lesz, de sokan mások éppen ezért érdeklődnek, mivel egy másik játékkal gazdagodhatnak a már meglévő mellett.
- Emellett, ? folytatta Stomberg ? az hogy a Twilight Imperium világában adjuk ki a játékot, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Avalon Hill-es és Asmodée-s példányok megszűnnének. Ezek továbbra is a piacon vannak, és nem úgy tűnik, mintha többezer dollárba kerülnének. Meg tudod venni akár 100 dollárért, ami alig több, mint amennyibe néhány újabb játékunk is kerül.

 

A kiadás időpontja még nem tisztázódott, de a jelenlegi tervek szerint a Cosmic Encountert 2008 nyarán, a ?Dune?-t 2008 végén, a Borderlands-ot pedig 2009 nyarán fogja kiadni a FFG.

 

Egy kezdeményezés petícióval fordul Brian Herberthez, hogy a FFG megkaphassa a jogot az eredeti Dunehez, amihez itt lehet csatlakozni.

 

forrás: Jeremy Stomberg, Fantasy Flight Games

Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >