JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Újabb részletek a Catan Mayfair féle újrakiadásáról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szoffi   
2007. szeptember 21. pntek 11:07

mayfairgames.jpg2007 novemberében a Mayfair Games újra kiadja a Catan telepesei sorozatot, ezúttal új megjelenésben, mind az alapjátékot, a Tengeri utazókat és a Lovagok és városok kiegészítőt is. Sőt ennek a háromnak az 5-6 játékosos kiegészítőjét is.

thesettlersofcatan07.jpgthesettlersofcatan07back.jpg

 

Míg a játék menete szinte teljesen ugyanaz maradt, az összetevők mindegyikét átdolgozták. A doboz, a lapkák, az erőforráskártyák, a szabály, és az emlékeztető is új köntöst kapott. Valójában mindegyik erőforrás lapka egyéni lett, aminek a játékban nincs szerepe, de annál jobban néz ki a játék.
catan_pasturetiles.jpg


Ezen változtatások mellett, a Mayfair kiadás alapjátéka még egy kétoldalú, összekapcsolódó tenger-keretet is tartalmaz, hogy minél hamarabb ki lehessen rakni a játékot, és hogy minimálisra csökkenjen a könyöklésből származó véletlen földrengés a szigeteken. A tenger-kereten a kikötők is látszanak az új játékosok kedvéért, és van egy külön kikötő egység is, hogy véletlenszerűek lehessenek a csereközpontok. Az alapjáték 5-6 személyes kiegészítője egy további tenger-keretet tartalmaz a nagyobb tábla körbekerítésére.
catan_largestarmy.jpgcatan_longestroad.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mayfair kiadás néhány változtatása így még jobban passzol a nemzetközi verzóhoz, mint például a katonák átnevezése lovagokra a fejlesztési kártyapakliban. Mindezek mellett, a fő változás a szabályban az, hogy a rabló vissza tud menni a sivatagba a játék alatt; ez az, amit a Kosmos kiadás mindig is megengedett.


A szabály és a kis telepes almanach most már egyben, színesben, átdolgozva, sokkal csábítóbb a jelenlegi fekete-fehér változathoz képest, ami az újdonsült játékosokat inkább egy másik szabálykönyv keresésére buzdította, mikor kérdésük merült fel a játék terminológiájával kapcsolatban.


catancitiesandknights.jpg

catanseafarers.jpg

 

Amik továbbra is változatlanok maradtak a Mayfair kiadásban, a fautak, a városok, a települések és hajók. A lapkák mérete is ugyanaz, tehát a jövőbeli Catan kiadások új kinézete ehhez a vonalhoz illik majd, de az összetevők a korábbi kiadásokkal is működnek majd. A Catan Lovagok és Városok szintén pörgetve lapozós formájú lesz.


A játék tervezőjét, Klaus Teubert is bevonták az új kiadás tervezésébe, és a Mayfair sajtóközleménye tőle idéz: “Az elmúlt években alaposan átbeszéltük a Mayfair csapattal a Catan újrakiadását angolul… emlékszem, hogymilyen izgatott voltam, mikor az első rajzterveket megláttam, különösen lenyűgözött a doboz borítójának terve, hát még a tájképek és erőforrások!”


Egy végső módosítás, a játék ára, ami emelkedni fog, így hat év elteltével.


A újra kidolgozott Catan-vonal 2007 november 8-tól lesz majd a polcokon, pont időben az ünnepi vásárlásokhoz.

catan_cardswoodsheep.jpgcatan_cardsgrain.jpg

 

forrás: boardgamenews

 

update:

A Mayfair Games összeállított egy Catan FAQ-ot az új kiadás kapcsán, melyben még részletesebben kitérnek az egyes felmerülő kérdésekre.

catan_faq.jpg

Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >