JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Mr. Jack és a Through the Ages a két legjobb társasjáték PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sir Muki   
2007. szeptember 28. pntek 23:10
 Kihírdették a 2007. évi International Gamers Awards díjazottjat. Egy korábbi (augusztusi) hírünkben már beszámoltunk a jelölt társasjátékok listájáról, közülük választották ki a két kategória legjobbjait.
A kiemelkedő, általános stratégiai társasjátékok közül külön kategóriába kerültek a többjátékos és a kétjátékos darabok.

 A többjátékos kategória győztese 2007-ben a THOUGH THE AGES, egy cseh tervező, Vladimir Chvartil munkája. (Ez az első alkalom, hogy a díjat cseh játék kapja.) Az első kiadás (Czech Board Games)  minden darabja elkelt, a második kiadást a FRED Distributors gyártja.
 
A játék a civilizáció izgalmas történetét dolgozza föl négy időszakon keresztül, az ókortól napjainkig. Mindegyik játék egyedi, hála a rengeteg történelmi vezetőnek, csodáknak, kormányoknak, építő- és katonai kártyáknak, amik mind-mind rendelkezésre állnak a játék során. A népszerű számítógépes játék, a Civilization ihlette Through the Ages lehet, hogy hosszú, de komoly kihívást jelent, és különleges élményt nyújt.

 A kétszemélyes játékok közül a kategória győztese a MR. JACK, amely játék két francia tervező - Bruno Cathala és Ludovic Maublanc ? munkája, kiadója pedig a Hurrican.

A Mr. Jack a 19. századi árnyas utcákba viszi vissza két játékosát: nyolc karakter rejtőzködik London egyre sötétedő utcáin, és még a vérengző Hasfelmetsző Jack is szabadon ólálkodik. Vajon sikerül-e a Hasfelmetszőt játsszó játékosnak felfedezetlennek maradni, vagy kimenekülni a városból, mielőtt a többiek szabályosan vádat emelhetnének ellene? Mindkét résztvevő a nyolc rendelkezésre álló személy különleges képességeit használva próbálja teljesíteni feladatát: egyikük azonosítani akarja Mr. Jack-et, míg a másik ? Mr. Jack bőrébe bújva ? megpróbálja megtéveszteni és tévútra vezetni az ellenfelét.

A játékhoz nem árt némi előregondolkozás, és jó, ha képesek vagyunk hirtelen kitérő hadműveletekre is. Szellemes és gyors hajtóvadászat...
 
Ha valaki kedvet kapott a játékhoz, és további részletekre is kíváncsi, letölthető a játékszabály.   
Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >