JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

LEGO-kiállítás - kicsit megkésve, de beszámolunk... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sir Muki   
2007. november 04. vasrnap 22:07

Lego kiállítás

Október 27-én, szombaton délelőtt elugrottam a Sugárba... Az évtized legnagyobb - legalábbis a szervezők által így titulált - LEGO-kiállításának harmadik napja volt. 

Nem tegnap volt, az igaz, de elmesélem...

 

 

Nem kellett sokáig keresgélnem a helyszínt: az első emeleten a mozgólépcsőről lelépve hosszú, tömött sorba, és óriási sárga táblákba ütköztem. Bevallom, erősen gondolkoztam azon, hogy visszafordulok, mivel nem úgy készültem, hogy az egész délelőttöt ott töltöm - főleg nem sorbanállással... 

Aztán gondoltam egy merészet és határozottan az ajtónál álló biztonsági őrhöz léptem, és ártatlan mosollya - ilyet is tudok -, felemeltem a fényképezőgépemet és közöltem, hogy nincs velem egyetlen gyerek sem, nem fogok én sem játszani, sem tolongani, csak néhány képet szeretnék csinálni, vajon  lenne-é olyan kedves és elnéző, hogy beenged? És lőn... (És ha véletlenül olvasná eme beszámolót, és magára ismer, hát ezúton is köszönöm szépen mégegyszer! Smile)

 

Aztán odabent csak ámultam, bár be kell vallanom őszintén, nem vagyok kifejezett LEGO-rajongó...

Vitrinek hosszú sora állt ott, melyek mindegyikében egy-egy gondosan megépített jelenetet állítottak össze a készítők - legtöbbször még mozogtak is a figurák. Ezek mögött rengeteg játszóasztal volt, melyeknél a gyerekek maguk is kipróbálhatták tudományukat.  

Egy másik sor vitrinben pedig - a nosztalgia jegyében -, a legrégebbi játékok voltak láthatók. /Ide kötődik a délelőtt számomra legjobb pillanata: az egyik ilyen üvegoszlopban megpillantottam megboldogult kisgyermekkorom igen kedves játékát, egy holdjárót. Pont úgy nézett ki, mint hajdan az enyém. Még az oxigénpalack színe is stimmelt... (Szóval, kiderült, hogy valaha mégis rajongó voltam - bár nem kifejezetten tudatos rajongó, de azt a kis járgányt nagyon szerettem.)/

Voltak még különleges gonddal megépített terepasztalok, egyes városrészek villamossal, autókkal, komplett városok vonatokkal, hatalmas Mikulás, akinek ölébe ülhettek a kisebbek, versenyautók, óriási szobrok - és ezek persze mind-mind icipici LEGO kockákból megépítve. Ha jól emlékszem, azt olvastam valahol, hogy a kiállítás előkészítése hetekig tartott - itt már meg is tudtam érteni, miért...

 

Azóta azt is lehetett hallani, hogy a szervezők is elégedettek voltak: több, mint 16 000 érdeklődő volt a kiállításon, szombaton és vasárnap még a nyitva tartást is meghosszabbították! 

 

Tudtátok, hogy az embereknek szerte az egész világban átlagosan 62 db LEGO kockája van?! (Legalábbis a Wikipedia számításai szerint...)  Úgyhogy félre a kifogásokkal, és hazaérve mindenki szépen vegye elő a maga 62 kockáját, és tessék újra próbálkozni! Smile

 

És akkor néhány kép, csak a hangulat kedvéért... (ne várjatok csodát! nem vagyok szakember... sőt!Wink)
LEGO-kiállítás
 
Itt dolgozott a lelkes ifjúság... Ha jobban megnézitek a képet, látszik, hogy az asztalok lábai egyben ülőalkalmatosságként is szolgálnak, és az asztal négy sarkán egy-egy mélyedés van, amiben jól megvoltak az apró LEGO-kockák anélkül, hogy a heves építkezés közben szanaszét szórták volna őket az ifjú mesterek. 
 
LEGO-kiállítás
 
A képen nem látszik jól, de ezt a hatalmas LEGO-várost egy hosszú vonat járta körbe.  
 
 
LEGO-kiállítás
 
A Clark Ádám tér makettje - háttérben a Siklóval, ami le-föl járt... 

Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >