JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Troy Press - egy újabb kiadó a játékpiacon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sir Muki   
2007. november 09. pntek 21:59
Troy Press - játékkiadóA Troy Press egy új szereplő a játékkiadók piacán. Jeffrey Henning, a cégtulajdonos és játéktervező egy személyben, így beszélt az indulásról: „18 hónapig ellenálltam, mikor arról volt szó, hogy indítsuk el a Troy Press-t, de végül rá kellett jönnöm, hogy a hihetetlen mennyiségű hobbi társasjáték ellenére, még mindig van olyan játék, amilyennel szívesen játszanék, de nem létezik.” 

 
 
Albion: Kings & KingdomsEzek után nézzük a cég első két tervezett kiadványát, melyek várhatóan 2008 második negyedévében kerülnek piacra, és tervezőjük nem más, mint maga Henning.
 
Az első játék címe: Albion: King & Kingdoms.
 
Ajánlójában a szerző elmondta, hogy az angol történelem mindig is a kedvenc érdeklődési köre volt, és igen lehangolta az a tény, hogy nem volt több játék ebben a témában. A szabályokat 23 különböző megközelítésből dolgozták át, mire tisztázódott a végleges változat, aztán kialakult a grafikai rész is, végül becsomagolták, és elvitték tesztelni a Boardgamegeek.CON elnevezésű szakmai konferenciára, Dallasba.
 
Néhány szó magáról a játékról, szintén a tervezőtől:  
Ez egy gyorsan játszható, területfoglalós játék, mely  a ködös Albion, vagyis Anglia területén zajlik. A cselekmény időpontja az i.sz. 250-től 1066-ig tartó időszak. A játékosok elárasztják Nagy Britanniát annak sötét korszakában, jelentéktelen kis királyságokat szereznek, és megpróbálnak azokból nagy és előkelő birodalmakat építeni. Ehhez felhasználnak mindenféle szövetséget, amit csak kötni lehet, kezdve az angliai őslakosok törzseivel, vagy a bevándorlók későbbi hullámában érkezettekkel. Teszi ezt mindenki, miközben igyekszik megszerezni a főhatalmat Albion ősi szigetén. Vajon sikerül-e nekik a játék végére kikiáltani magukat Skócia, Wales vagy Anglia királyának? Aki a történelem sodrában megszerzi a legértékesebb királyi rangot, megnyeri a játékot!
 
A másik játékról (idő hiányában) a következő cikkben... 

 
Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >