JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

83 esztendős korában elhunyt Rudi Hoffman társasjáték-tervező PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sir Muki   
2008. jlius 27. vasrnap 12:12
Café International - társasjátékA német játéktervező a három legnagyobb úttörő közül most utolsóként távozott július 18-án. A hatvanas években Sid Sackson és Alex Randolf mellett ő volt, aki elindította a manapság egyre népszerűbb német stílusú társasjátékok készítését. Néhány hazánkban talán kevésbé ismert játék (Tally Ho!, Up the Creek/Ogallala, Crocodile Pool Party) mellett az oldalunkon is igen népszerű Café International szerzőjeként tisztelhetjük. Ezért a munkájáért megkapta az Év Játéka Díjat 1989-ben, emellett még hat másik alkalommal szerepelt a jelöltek között. 
Ez a szám mindenképp figyelemre méltó, de méginkább akkor, ha figyelembe vesszük, hogy csak 40 éves kora körül kezdett el játéktervezéssel foglalkozni...
Kollégája, Hanno Girke - Lookout Games - sajátos módon búcsúzik Rudi Hoffmantól: egy társasjátékban, az Agricolában emlékezik meg róla egy játékkártyán: 
Rudi Hoffman-emlékkártya az Agricolában
Egy idézet még a hírforrásból: "A távozásáról szóló üzenet nem említi az okot, sem azt, hogy hová lehetne adományokat vagy virágot küldeni megemlékezésül... Akkor helyette miért ne játsszhatnánk egy jót az emlékére?"
Kedves ötlet, nem? Megtoldanám még azzal - mivel abban kivételes helyzetben vagyunk itt az oldalon, hogy egyébként is nap mint nap játszunk egyik játékával -, hogy miért ne rendezhetnénk mindjárt egy Rudi Hoffman emlékversenyt? (Ha esetleg egy gyakorlott szervező kézbe venné, és lebonyolítaná, mi örömmel vennék részt benne! Wink
 
Forrás: boardgamenews.com 
 
 
 
Hozzászólás
Keresés
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >