JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Új Days of Wonder játék a láthatáron! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szoffi   
2009. februr 04. szerda 16:14

 Az eddig kapott ízelítők után, múlt héten jelentette be a kiadó legújabb játékát, a Small World-öt (Kicsiny Világ), ami könnyed, fantasy-világú civilizációs játék lesz, melyben a játékosok egymással versengve hódítják meg és foglalják el Small World területét, ami túl kicsi ahhoz, hogy mindenki helyet kaphasson rajta.


 

 

Philippe Keyaerts díjnyertes Vinci játékát fejlesztette tovább fantasy köntösbe bújtatva.

 

 

 

Small Worldben csupa bolondos karakter él, úgymint törpék, varázslók, amazonok, óriások, orkok és még emberek is; akik csapatuk segítségével elfoglalják az egyes területeket, majd annak szomszédságát, hogy szépen letoligálják a többi fajt a föld színéről. A 14 különböző fantasy faj és a 20 egyedi különleges képesség megfelelő összeválogatásával hajtanak a játékosok kis birodalmuk kiterjesztésére, általában a szomszéd gyengítése árán.

Ezentúl még azt is érezniük kell, hogy mikor engedjék a hanyatlás útjára a saját túlnépesedett kis civilizációjukat, hogy egy új indulhasson a győzelem felé.


 

 

 

 

A Small World a klasszikus nagydobozos Days of Wonder játék lesz. Témája játékos és vicces, a szabályok könnyen érthetők bármelyik családtag számára, de persze torokszorongató is lehet a játékmenet, a játékosok hozzáállásától függően. Különböző fajok és speciális képességek legjobb kombinációival próbálkozunk, a győzelemnek pedig egyre fondorlatosabb módját kell majd kieszelnünk. Az is igazi mókát ígér, hogy vajon lesz-e szívünk a megfelelő időben veszni hagyni felépített civilizációnkat?

 


 

 

 

 

A Small World tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek az aprólékosan részletezett, bohókás fantasy-világra és a DoW-től szokásos kidolgozású játékelemekre. A dobozban találunk majd két duplaoldalú játéktáblát, egyet-egyet a négy lehetséges játékos felállásra, 14 fantasy-fajt a megfelelő feliratokkal, bábukkal, 20 különleges képesség jelzőt, mindenféle troll búvóhelyet, hegyeket, börtönöket, táborokat, földi üregeket, 2 hőst és még egy sárkányt is győzelmi érmékkel egyetemben, 6 összefoglalót a játékosoknak, egy erősítő kockát, szabálykönyvet és természetesen a Days of Wonder Online belépő kódot.


 

 

 

 

 

 

A Small World 2-5 játékos számára készült és az ígéret szerint már április elejétől kereshetjük a szokásos lelőhelyeinken. Az ára borsos 45 €, hogy ez szegény Forintunkban mennyit fog kóstálni, azt szerintem senki nem tudja most megmondani…


 

A kiadó elindított egy versenyt is, szavazni lehet a 14 faj bármelyikére, amelyikről úgy gondoljuk, hogy elsőként ér majd célba. Az első 10, aki helyesen tippeli meg sorrendben az első 3 befutót, ingyen megkapja majd magát a játékot is!

 

 

Pár érdekesség a kiadóról:
2002-ben alapították, irodái, forgalmazói 25 országban képviseltetik magukat.
Máig 1,7 millió játékot értékesítettek és több, mint 14 millió online játékot játszottak weboldalukon.
2004 júniusában a legfiatalabb kiadóként nyerte el az Év Játéka címet (Alan R. Moon: Ticket to Ride).

 

 

 

 

 

 

 


  


forrás: Days of Wonder

Hozzászólás
Keresés
hakansukur  - jól néz ki   |2009-02-04 21:15:44
avatar Hah, nagyon jól néz ki! Remélem a játékélmény is hasonlóan remek...
Fenyő   |2009-02-09 08:46:47
Osztom a véleményt. Iszonyat jól mutat. A hangulat és téma miatt
különösen kedvelt lesz nálunk így első blikkre.
szoffi   |2009-02-20 13:38:13
avatar megvan a verseny végeredménye:
1. amazonok
2. törpék
3.
csontvázak
ahogy nézem, sajnos nincs magyar a 10 nyertes között
Valentin  - :(   |2009-02-20 22:27:30
Nem csoda, mivel én is az Amazon, törpe, zombi csodahármast írtam.
szoffi  - a szabály..   |2009-04-16 11:40:03
avatar http://www.jateklap.hu/index.php?option=com_doc...
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >