JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

A segítségeteket kérjük... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hakansukur   
2009. jlius 05. vasrnap 21:54
A Játéklap a segítségeteket kéri. Mikor a Játéklap megalakult, célja az volt, hogy olyan társasjátékos portált hozzon létre, ahol a társasjátékokkal kapcsolatos hírek, társasjátékok ismertetői, magyarosított játékszabályok szerepeljenek, egy félig-meddig közösségi portál keretein belül.

Azonban az elmúlt években a Játéklap elveszteni látszik, sőt teljesen elvesztette sokszínűségének ezen oldalát. Új társasjáték bemutatók már szinte ki sem kerülnek az oldalra, új, magyarosított játékszabályok is csak nagyritkán tűnnek fel a honlapon. Pedig a társasjátékos élet nem áll meg! Szóval megpróbáljuk felrázni a Játéklapot a recesszióból.

 

Több magyar nyelvű társasjátékos oldal található az interneten, és természetesen azt tartjuk célunknak, hogy a Játéklap a legjobbak között legyen. Az lenne a legjobb, hogyha valaki a társasjáték szóra gondol, akkor a Játéklap jusson eszébe elsőnek. Akár magyar szabályt keres; akár egy társasjáték adatlapot szeretne megnézni, mert nem tud dönteni, vajon beszerezze-e magának és kíváncsi mások véleményére; akár a társasjátékos világ új híreiről szeretne tájékozódni; akár online játékkal szeretne játszani. Ehhez viszont tartalom kell és "élő" oldal, ahol az élet nemcsak az online társasjátékokról és flashjátékokról szól.

 

Újítottunk, a régi társasjáték-katalógusunkat átalakítottuk, reményeink szerint sokkal egyszerűbb lesz ezentúl egy társasjáték szabályát illetve adatlapját megtalálni, mint korábban. Nem célunk egy BoardGameGeek klón weboldal létrehozása, de valamilyen szinten katalogizáljuk a társasjátékokat. De mit ér egy társasjáték leírás, ha a gamerek nem mondják el mit is gondolnak az adott játékról?

 

És itt lenne szükségünk a segítségetekre. Elég sok társasjáték leírása megtalálható a Játéklapon, de nagyon kevés van értékelve, illetve nagyon kevés a társasjátékokról alkotott vélemény. Szóval ha van egy kis szabadidôtök, akkor nézzétek meg a játéklistát, és ha ismertek egy játékot értékeljétek. Jóval többet "ér" egy olyan társasjáték leírás, amelyet sok vélemény kísér, mintha csak pár, sőt semmi hozzászólás.

 

Értékelni kétféleképpen lehet: vagy számokkal (általános vélemény, szerencse, interakció, design, nehézség, optimális játékosszám ), és/vagy szavakkal, a saját szavaiddal. Leírhatod a véleményed. És írd is le vagy értékelj, erre kérünk. Lehet, hogy nem tartod fontosnak az értékelést, de ha a Játéklap szeretne ismét a legjobb társasjáték oldalak közé kerülni, akkor minden vélemény számít.

 

A játékok listája elérhetô a felsô menü Társasjáték menüpontjára kattintva illetve a bal oldali menü Társasjátékok részében található Játéklista menüpont segítségével. A keresô pedig ugyanitt található.

 

Jelenleg csak értékelni tudtok a játékok adatlapjain, illetve játékszabályokat tölthettek fel. Azok a játékok, amiket értékeltek, amelyekrôl véleményt mondtok megjelenik az adatlapotokon a Vélemények fülön. A reményeink szerint a közeljövőben már adatlapot is lesz lehetőségetek létrehozni, olyan játékokhoz, amelyek még nem szerepelnek a Játéklapon.

Hozzászólás
Keresés
mate11   |2009-07-09 02:01:27
avatar Nagyon jó 5let, köszönjük!
Tetszik a design, és nagyon szépen
fejlődött a társasjátékos rész!
Én kimondottan örülök a
kezdeményezésnek, mert annak idején úgy tévedtem a Játéklapra, hogy
szabályokat kerestem...
kimre   |2009-07-09 12:45:44
avatar Mindenképp jó lenne.El is kezdtem véleményezni az általam ismert és
játszott játékokat (még egy ideig el fog tartani)
Én is játékszabályt
keresve jutottam el ide évekkel ezelőtt.
Most pedig jó lenne néha elolvasni
egy uj játék leírását, vagy játékszabályát.
Még ha nem is
"BoardGameGeek klón" lenne az oldal, de egy hozzá hasonló
adatbázissal rendelkező oldal, nagyon hasznos lenne.

Nézve a játékokat,
kedvet kaptam, hogy ismertetőt írjak az itt nem található de nekem meglévő
társasjátékokról. Remélem minél előbb lehet majd.
dr.agy   |2009-07-09 15:38:27
Szeritenm is jó ötlet, az értékelés, én is elkezdtem osztogatni a
pontokat.
hakansukur   |2009-07-09 16:28:49
avatar Valamit kellett már csinálni a katalógussal, mert nagyon rendezetlen volt.
És sajnos - vagy szerencsére ? - a Játéklap az utóbbi időben azonosult
az online társas és flashjátékokkal. Ez persze nem rossz, de nem akarjuk
hogy ide "csökevényesedjünk"...

Rajta vagyunk az ügyön hogy
lehessen ismertetőt is beküldeni. Remélem hamar végzünk
vele...

Mindenkinek köszönjük előre is hogy segít
Muszasi   |2009-07-10 16:47:09
avatar Én is beszálltam a "játékba". Van néhány játékom ami itt figyel
a polcomon, de a listában nincs. Szívesen írnék róla. Szóljatok, ha
alkalmas.
További jó és hatékony munkát.
andris   |2009-07-15 21:33:30
avatar Én próbáltam feltölteni néhány fordítást, de nem sikerült. Egyet
e-mail-ben is elküldtem, az sem került fel.
Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Elõzõ   Következõ >