JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!
JÁTÉKLAP Café
Helló, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezz be vagy regisztrálj.    Elfelejtetted a jelszavadat?
Hónap Játékosa (1 fő olvassa) (1) Vendég
A végére Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hónap Játékosa
#1875
Hónap Játékosa 12 éve, 7 hónapja  
Sokat gondolkodtam rajta, hogyan lehetne igazságosabbá tenni a hónap játékosa címért folytatott küzdelmet. Bár én játszani járok ide, kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire vagyok „jó játékos”. Márpedig a jelenlegi pontszámítási módszer alapján ez nem derül ki.
Úgy gondolom, hogy a hónap játékosa, az nem 30 kiválasztott játék alapján a legjobb, hanem általában jó teljesít.

Bosszantó, hogy néhányan csak „gyenge” játékosokkal szemben választják, hogy a játék beleszámítson a statisztikájukba. Jobb esetben kettős céljuk van: 1. 30 játékban jól teljesíteni.
2. Igazi, erős ellenfelekkel jót játszani. S jelenleg megtehetik, hogy ezt a két dolgot elválasszák egymástól.
Szerintem olyan pontszámítási módszert kellene választani, amellyel ezt nem tehetik meg.
Három javaslatom van. Az első kettő elve hasonló, de igazából a 3. javaslatot ajánlanám.

1. Csak azok a játékok számítsanak a havi statisztikába, amit olyan játékossal szemben játszott, aki az előző hónapban az első pl. 30 között szerepelt.
Ebben az esetben előfordulhat, hogy csak az egyik játékosnak számít bele az adott játék a statisztikájába.
Probléma: Erre a 30 emberre korlátozódna, hogy kivel játszhatunk a cím elnyerése érdekében.


2. Csak azok a játékok számítsanak a havi statisztikába, amit olyan játékossal szemben játszott, aki az előző hónapban az legalább pl. 20 játékot játszott, és azok 40%-ában nyert.
Probléma: Szintén korlátozza az ellenfelek körét.

A számok meghatározásában nem vagyok biztos. Különösen az utóbbi esetben; jelenleg még 50%-ban is meghatározhatnánk ezt a számot, a későbbiekben azonban éppen az új számítási mód miatt, ez egyre kevesebb játékosra teljesülne.

3. Minden, az adott hónapban befejeződött játék számítson. A jelenlegi számítási mód alapján kapott pontokat azonban elosztjuk a játékok számával, de minimum 30-cal. Hogy ne legyenek nagyon kicsik a számok, az így kapott pontszámot megszoroznám 100-zal.

Nekem ez a megoldás tetszik a legjobban.
Így aki sokat és jól játszik, nem kerül előnybe, s mivel minden játéka számít, kevésbé zavarja, ha „becsúszik” néhány vesztes játék.
Lehet, hogy így a „jobb” játékosok ellenfél nélkül maradnak. Azonban akik valóban játszani járnak ide, talán nem bánják, ha kikapnak tőlük.
Bízom benne, ha nem csak 30 játékban kell „ügyeskedni”, a többiben meg kockázat nélkül jól játszani, akkor megszünnek a 100%-os teljesítmények.

Ezzel a módszerrel nem zárhatjuk ki azokat, akik úgy teljesítenek jól, hogy nem játszanak „valós” játékosokkal. Erre megoldás lenne, ha legalább az első 10 helyezettnél láthatnánk, hogy ki az 5 leggyakoribb partnere, vagy csak akkor kerülhetne fel a ranglistára, ha legalább 5 játékossal játszott. Remélhetőleg nem éri meg a fáradságot, hogy ennyi regisztrációt hozzanak létre.

Nem szeretnék senkit sem megbántani, hiszen vannak nagyon jó játékosok, akik valóban megérdemelik, eddig is megérdemelték a címet. Velük szívesen elveretem magamat. Erre önként jelentkeznek , s bár van esély, hogy megverem őket, mégis élesben játszanak ellenem.


Természetesen én sem vagyok szent; mate11, zeusz70 ellen nem mindig jelölöm be a játékot, azonban ha az általam javasolt szabályok érvénybe lépnek is, szívesen játszom velük.
 
Naplózott Naplózott  
  Az adminisztrátor megtiltotta a mindenki által történő hozzászólást.
      Témák Hozzászóló Dátum
    thread link
Hónap Játékosa
zerge2 2009.04.17 19:06
    thread link
thread linkthread link Vá: Hónap Játékosa
csibu 2009.04.18 22:01
    thread link
thread linkthread link Vá: Hónap Játékosa
hakansukur 2009.04.21 08:59
Az elejére