JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!
JÁTÉKLAP Café
Helló, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezz be vagy regisztrálj.    Elfelejtetted a jelszavadat?
Vá: Hónap Játékosa (1 fő olvassa) (1) Vendég
A végére Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Vá: Hónap Játékosa
#1877
Vá: Hónap Játékosa 12 éve, 7 hónapja  
1.) Először is köszönjük az észrevételeket. A játéklapon lévó Hónap játékosa rendszert mi találtuk ki, mert mi így szerettük volna megvalósítani. Nem máshogy. Ezt kérlek vegyétek figyelembe. Nem tökéletes, de sehol nem mondtuk hogy az. Ez persze nem jelenti a merev elzárkózást a kívülről jövő tanácsok elől, de alaposan megfontoljuk mit változtatunk a dolgon.

2.)Nos zerge2 a jateklapon lévő statisztikáról illetve Hónap játkosa versenyről senki nem mondta és sehol sincs leírva, hogy segítségével kiderül mennyire vagy jó játékos ez nem azt a célt szolgálja.

3.) zerge2 által leírt harmadik megoldás esetén - ami azt mondja, hogy minden befejezett játék számítson, ne csak 30, majd a kapott pontokat osszuk le a játékok számával - az azt az általunk fontos tényt hagyja figyelmen kívűl , hogy a több lejátszott játék is - függetlenül az eredménytől - is számít a Hónap játékosa rendszerben. A pontszámítás nem úgy működik, hogy minden lejátszott játékért kapsz egy adott pontot. Itt beleszámít az is hogy mennyit játszottál már és abból mennyit nyertél.

A pont sokmindentôl függ:

- hány játékot játszottál
- hány fôs partikban játszottál (minél több fôs partiban nyersz annál több pontot kapsz ha jó a nyert/játszott arányod)
- milyen a nyert/játszott játék arányod

Minden játszott de nem nyert játékért 0.1 pontot kapsz.

Ha nyersz akkor a kapott pont függ attól hogy az adott létszámú partiban milyen a nyert/játszott arányod.

Egy példa:

5 fôs partik esetén a pont a következôképpen határozódik meg:

(nyert játékok * 2) * (nyert játékok/játszott játékok)

A 2-es az az 5 fôs partira vonatkozó szorzó, ez attól függôen változik hány fôs partikról van szó (értelemszerûen a magasabb létszámú partik esetében a szorzó magasabb, mivel nehezebb is nyerni)

Tehát az a jó ha minél magasabb a nyert/játszott arányod és minél magasabb játékosszámú partiban gyôzôl.

Pl, ha mondjuk csak 10 db 5 fôs partit játszol és mind a 10-et megnyered akkor a fenti képlet alapján 20 pontod lesz. Ha mondjuk csak 8-at nyersz meg a 10-bôl, akkor 20 * 0.8 = 16 pontod lesz

4.) Annak figyelembe vétele, hogy csak olyanok ellen számítson bele a játék a statba aki előtted végzett az előző hónapban/benne volt az első 30-ban , komoly fejlesztést igényel és mivel kevesen vagyunk, a fennmaradó időt inkább új játékok fejlesztésére fordítjuk. Ugyanezen okból arra figyelmet fordítani, hogy a Hónap játékosa címet csak úgy lehessen elhódítani, hogy legalább két-három-hat féle játéktípussal kell játszani nehéz megvalósítani. Ráadásul ez újabb kérdéseket szül és jogos felvetéseket pl: csak úgy lehessen Hónap játékosa valaki ha mindenki minden játéktípusból ugyanannyit játszik. Ebben az esetben viszont azt a kényszerítést alkalmaznánk, hogy a játékosoknak olyannal is kellene játszaniuk amit nem szeretnek...

5.) Azért ne higgyük azt, hogy nem lenne feltünő ha két ember egymás ellen játszik és mindig az egyik nyer! Bármelyik játékba bele tudunk nézni bármikor. És gyanús esetekben meg is tesszük, ahogy ezt már régebben megtettük és le is tiltottunk pár játékost az oldalról.

6.) Az hogy egy játék áthúzódik a másik hónapra azzal nemigen tudunk mit kezdeni...Visszamenőleg nem számíthatjuk bele abba a hónapba amikor elkezdődött.

7.) Szerintem most is azok nyernek inkább Hónap játékosa címet, akik tudnak is játszani...

8.) Lehet hogy a 'Hónap játékosa' elnevezést kellene megváltoztatnunk 'Hónap játékosa, ahogy a játéklaposok gondolják' névre

üdv:
hs
 
Naplózott Naplózott  
  Az adminisztrátor megtiltotta a mindenki által történő hozzászólást.
      Témák Hozzászóló Dátum
    thread link
Hónap Játékosa
zerge2 2009.04.17 19:06
    thread link
thread linkthread link Vá: Hónap Játékosa
csibu 2009.04.18 22:01
    thread link
thread linkthread link Vá: Hónap Játékosa
hakansukur 2009.04.21 08:59
Az elejére