JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Nincs kegyelem! kivonatos játékszabály:

A játék célja A játék célja, hogy minél kevesebb mínuszpontot (azaz lapot) gyûjts, mire elfogy az összes lap a pakliból. Minden lap a rajta látható számmal megegyezô mínuszpontot ér!
Előkészületek A játék elején a 33 lapos kártyapakliból keverés után véletlenszerűen 9 db eltávolításra kerül és ezek a lapok már nem vesznek részt a további játékban. Minden játékos kap 11 zsetont. A játék folyamán a zsetonok száma titkos, a játékosok nem látják, azt hogy a partiban résztvevô többi játékosnak hány zsetonja van.
A játék vége A játéknak akkor van vége, ha az utolsó lap is valamelyik játékoshoz kerül.
A játék elemei 33 lap 3-tól 35-ig folymatos számozással, azaz minden számozott lapból egy van a pakliban.
Egy körben a játékos... Ha az asztalon nincs kint kártya akkor fel kell csapnia egy lapot a talonból. Ha az asztalon már van felcsapva kártya akkor:
 • vagy kitesz egy zsetont, ezzel jelezve, hogy neki ebben a körben nem kell a lap
 • vagy felveszi a lapot és a lap mellé kitett zsetonokat
Amennyiben a játékos felvette az asztalon található lapot és a zsetonokat, akkor ô csapja fel az új lapot és ô választhat a fenti két lehetôség közül. Magyarán a játékos akkor fejezi be a körét, ha zsetont tesz ki, és ha úgy dönt akár az összes lapot felveheti. De ne feledjük, hogy 9 lap ki lett véve a pakliból, így egyáltalán nem biztos a folyamatosság a lapok között!

A játékosok a felvett lapjaikat maguk elôtt, mindenki számára láthatóan gyűjtik, méghozzá úgy, hogy a különálló lapok, illetve a sorozatok külön oszlopokban jelenjenek meg.

Passzolásra nincs lehetôség, amennyiben van felcsapva kártya az asztalon, akkor a fenti két cselekedet közül kell választani!

Így csináld:
 • Lapot felcsapni a 'Lehetôségeid' részben található 'Húzás' gomb megnyomásával tudsz. Ekkor megjelenik a játéktéren a felcsapott lap.

  Zsetont kitenni a 'Lehetôségeid' részben található 'Kiteszek egy zsetont' gombbal tudsz. Ekkor a zsetont megjelenik a játéktéren a lap mellett.

  Ha fel szeretnéd venni a lapot, akkor csak rá kell kattintanod.
Pontozás A felvett lapok mindegyike mínusz pontot jelent. Azonban ha sikerül összefüggô sorozatot gyűjtened, akkor csak a sorozat elsô, legkisebb értékű lapja számít! Tehát ha valaki felvette a 18-at a 23-at,24-et,25-öt és a 32-t akkor a mínuszpontjainak összege: 18+23+32 = 73. Ha viszont a 24-es nincs a játékosnál, akkor 18+23+25+32 = 98 mínuszpontot gyûjtött!

A játékosnál maradt zsetonok pluszpontoknak számítanak.

A játék folyamán az asztalra kitett zsetonok nincsenek beszámítva a pontokba!

A mellékelt ábrán látható kollekció esetében a mínuszpontok száma -21 - 25 - 27 - 31 = -104. Ha a játékosnál lenne a 26-os kártya, akkor viszont - mivel a 26-ossal egy sorozata lenne 25-tôl 28-ig - a mínuszpontjainak száma csak -21 - 25 - 31 azaz -77 pont. Ez még nem a végsô pontszám, hiszen a megmaradt zsetonok pluszpontnak számítanak; ha pl. a játékosnál maradt 13 zseton, akkor a végsô pontszáma : -104 + 13 = -91 pont.
Eltérés az eredeti játékszabálytól
 • Nincs eltérés.
Egyéb
 • 'Mikor leszel legközelebb' : itt tudod beállítani, hogy várhatóan mikor jelentkezel be a játékba legközelebb. Ez információt szolgáltat a veled egy partiban résztvevô játékosoknak; ha tudod, hogy hosszabb idôszakra elmész és nem lesz lehetôséged lépni, e beállítás segítségével ôk is értesülnek arról mikor számíthatnak rád. Az itt beállított érték, az összes olyan játékban (legyen az bármilyen típusú) meg fog jelenni, amelyikben benne vagy. A beállítás automatikusan eltûnik ha valamelyik játékban lépsz.
 • 'Ez a játék számítson bele a havi statisztikámba' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor a játék beleszámít az adott hónapi statisztikádba. Részletekért olvasd el a játékok oldalán található 'Információ a 'Hónap játékosa' mozgalomról' linket.
 • 'Frissítés' gomb : az oldalt újratölti.
 • 'Üzenet beállítások' : Itt tudod beállítani, mirôl, mikor, milyen típusú értesítést szeretnél kapni az adott partival kapcsolatban. Bôvebb információ a játékok oldalán található.
 • 'Játékszabály' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor ez a játékról szóló szabály látható lesz.