JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

That's Life! kivonatos játékszabály:

A játék célja A játék célja, hogy minél több pontot gyûjts, mire a pálya végére érsz bábuiddal. A lapka automatikusan a tiéd lesz, ha nem áll rajta senki más (se bábu se ôr), amikor továbblépsz.
Előkészületek A játék elején a 8 ôr a 6 szerencselapkára és a +7 illetve +8-as lapkára kerül. Minden játékos megkapja a bábuit, amelyek száma 5 és 6 játékos esetén 2, a többi esetben 3.
A játék vége A játéknak azonnal vége, amint egy játékos minden bábuja beért a célba.
A játék elemei 32 lapka (ebbôl 8 pozitív (+1-tôl +8-ig), 18 negatív (-1-tôl -8-ig mindegyikbôl 2db, illetve egy-egy -9, -10) és 6 szerencsemezô) 1 dobókocka és 8 ôr
Egy körben a játékos... Elôször dob, majd lép valamelyik bábujával vagy egy ôrrel pontosan a dobott értékben. Mindig csak azok a mezôk számítanak a lépés szempontjából, amelyek még szerepelnek a játéktáblán, tehát azokat a mezôket ahonnan már felvette valamelyik játékos a lapkát, az elôrelépésnél figyelmen kívül kell hagyni!

Így csináld:
  • Dobni a 'Lehetôségeid' részben található 'Dobás' gomb megnyomásával tudsz. Ekkor megjelenik egy dobókocka, rajta a dobott értékkel (a dobott értéknek, a szokásostól eltérôen, nem az számít ami a kocka tetején, hanem az ami veled szemben látható). Ezután pedig arra a bábudra vagy ôrre kell kattintanod, amelyikkel lépni szeretnél.

    Egy lapka felsô sorában mindig egy saját bábud és/vagy egy fa ôr dekkol és mindig csak azokkal a bábukkal léphetsz, amelyek a lapka felsô sorában láthatóak. Amennyiben több bábud is van a lapkán, akkor is csak az egyik lesz a felsô sorban és ha több fa örzô van azok közül is szintén csak egy lesz a felsô sorban és csak ezekkel tudsz lépni. A többi bábud és a többi fa ôrzô nem választható. Ez számodra csak annyi hátránnyal jár, hogy nem önként választhatod ki, hogy az egy lapkán álló bábuid/fa ôrzôk közül melyikkel lépsz, de ennek nincs jelentôsége a játék szempontjából.
A lépés szabályai A bábuddal csak elôre léphetsz, csak saját bábut mozgathatsz, de egy mezôn korlátlan számú bábu állhat.
ôrrel csak akkor lehet lépni, ha a mezôn legalább egy bábu is áll mellette. Az ôrök is csak elôre lépnek, ha egy ôr bejut a célba, annak nincs semmi szerepe.
A játék végén A játéknak akkor van vége, amint egy játékos minden bábuja beért a célba. Ekkor azok a játékosok, akiknek bábuja a játéktáblán egyedül áll egy lapkán, megkapják azt a lapkát.
Pontozás A felvett lapkák összege adja a begyûjtött pontjaidat. Ahány szerencselapkát sikerül felvenned, annyi negatív lapkának tudod megváltoztatni az elôjelét, méghozzá csökkenô sorrendben, azaz elôször a legnagyobb negatív értékû lapkádat válthatod pozitívra egy szerencselapkával, majd a következô legnagyobb értékût és így tovább.

A mellékelt ábrán látható lapkák esetében a két szerencselapka a -6-os és -7-es negatív lapkákat váltja pozitívra, a két -2-es lapka továbbra is negatívnak számít, tehát a játékos pontjainak száma : 8 + 2 + 6 + 7 - 2 - 2 = 19.
Eltérés az eredeti játékszabálytól
  • A játék azonnal végetér, amint egy játékos bejuttatja minden bábuját a célba.
Egyéb
  • 'Mikor leszel legközelebb' : itt tudod beállítani, hogy várhatóan mikor jelentkezel be a játékba legközelebb. Ez információt szolgáltat a veled egy partiban résztvevô játékosoknak; ha tudod, hogy hosszabb idôszakra elmész és nem lesz lehetôséged lépni, e beállítás segítségével ôk is értesülnek arról mikor számíthatnak rád. Az itt beállított érték, az összes olyan játékban (legyen az bármilyen típusú) meg fog jelenni, amelyikben benne vagy. A beállítás automatikusan eltûnik ha valamelyik játékban lépsz.
  • 'Ez a játék számítson bele a havi statisztikámba' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor a játék beleszámít az adott hónapi statisztikádba. Részletekért olvasd el a játékok oldalán található 'Információ a 'Hónap játékosa' mozgalomról' linket.
  • 'Frissítés' gomb : az oldalt újratölti.
  • 'Üzenet beállítások' : Itt tudod beállítani, mirôl, mikor, milyen típusú értesítést szeretnél kapni az adott partival kapcsolatban. Bôvebb információ a játékok oldalán található.
  • 'Játékszabály' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor ez a játékról szóló szabály látható lesz.