JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Frank's Zoo kivonatos játékszabály:

A játék célja A játék célja minél hamarabb megszabadulni a kezünkben tartott lapoktól
Elôkészületek A teljes pakli kiosztásra kerül a játékosok között.
A játék vége A játék véget ér, ha valakinek elfogynak a lapjai.
A játék elemei Összesen 60 lap : 59 állatos kártya ( 11 állatfajból 5, szúnyogból 4 ) és egy joker lap. A lapokon alul azok az állatok vannak jelölve kis ikonokkal, amelyek ütik a lapon szereplô állatot.
Egy körben a játékos... Mikor valaki sorra kerül két lehetôség közül választhat:
 • Passzol. A játékban nem kötelezô rakni, még akkor sem ha tudunk. Amenniben egy körben mindenki passzol, akkor aki az asztalon lévô lapokat kitette, elviszi az ütést és hív.
 • Lerak, azaz üt vagy hív:
  • amennyiben nincs az asztalon lap, bármilyen lapo(ka)t kihívhat a lerakási szabályok betartásával (ld. következô pont)
  • vagy az asztalon lévô kártya típusának megfelelô, de eggyel több lapot (pl. két egérre három egeret)
  • vagy az asztalon lévô kártyát ütô lapokból annyit, ahány az asztalon van (pl. két egérre két rókát)
Az elvitt ütéseknek és lapoknak semmilyen jelentôsége nincs a továbbiakban!
Így csináld:
 • Az állatkártyák lerakásakor csak ki kell jelölnöd azokat a lapokat,amelyeket le szeretnél tenni, majd meg kell nyomni a "Kiválasztott kártyák lerakása" gombot.
 • Passzolni a "Lehetôségeid" részben található "Passz" gomb megnyomásával tudsz
A lerakás szabályai Egyszerre csak ugyanolyan állatot ábrázoló kártya(k) játszható ki. A kijátszott kártyák száma az asztalon szereplô kártyák számától függ (ld. elôzô bekezdés). Ha nincs az asztalon semmi, akkor bármit lehet rakni, figyelembe véve a letevési szabályokat. Van olyan állat, amelyet nem üt semmilyen más állat (bálna), és van olyan, amelyik semmilyen más állatot nem tud ütni (szúnyog).

Speciális kombinációk:
 • A szúnyog lerakható önmagában, de kombinálható az elefánttal. Tehát egy elefánt + egy szúnyog az két elefántnak számít, illetve négy szúnyog + egy elefánt öt elefántnak számít.Két szúnyog az egyszerűen két szúnyogot jelent.
 • A pakliban van egy kaméleont ábrázoló joker kártya is. A joker bármilyen állatos kártyával kijátszható. Egy oroszlán + egy joker az két oroszlán. Egy elefánt + egy szúnyog + joker az 3 elefánt. Két szúnyog + joker az három szúnyogot jelent. A joker önmagában nem játszható ki!
Mi mit üt?
MitMi
Szúnyog Sün , Egér , Piros hal
Piros hal Kék hal , Krokodil , Bálna , Fóka
Egér Krokodil , Róka , Sün , Oroszlán , Jegesmedve , Fóka
Sün Róka
Róka Krokodil , Elefánt , Jegesmedve , Oroszlán
Kék hal Krokodil , Bálna , Fóka , Jegesmedve
Fóka Bálna , Jegesmedve
Krokodil Elefánt
Oroszlán Elefánt
Jegesmedve Elefánt , Bálna
Elefánt Egér
Bálna -
Speciális kártya
Joker A lerakási szabályoknak megfelelôen üt, illetve üthetô
Pontozás Nincs pontozás: akinek leghamarabb elfogy a lapja, az nyerte a játszmát.
Eltérés az eredeti játékszabálytól
 • Egy játék egyetlen leosztásból áll. Az online verzió a játék egyszerű fajtáját tartalmazza, nem a páros módot.A játék azonnal véget ér, ha valaki az utolsó lapját kijátszotta. Tehát csak a győztes kap pontot.
 • 1 elefánthoz több szúnyog is kijátszható
Egyéb
 • 'Mikor leszel legközelebb' : itt tudod beállítani, hogy várhatóan mikor jelentkezel be a játékba legközelebb. Ez információt szolgáltat a veled egy partiban résztvevô játékosoknak; ha tudod, hogy hosszabb idôszakra elmész és nem lesz lehetôséged lépni, e beállítás segítségével ôk is értesülnek arról mikor számíthatnak rád. Az itt beállított érték, az összes olyan játékban (legyen az bármilyen típusú) meg fog jelenni, amelyikben benne vagy. A beállítás automatikusan eltűnik ha valamelyik játékban lépsz.
 • 'Ez a játék számítson bele a havi statisztikámba' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor a játék beleszámít az adott hónapi statisztikádba. Részletekért olvasd el a játékok oldalán található 'Információ a 'Hónap játékosa' mozgalomról' linket.
 • 'Frissítés' gomb : az oldalt újratölti.
 • 'Email, ha én jövök' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor email-t fogsz kapni ha te kerülsz sorra a játékban.
 • 'Játékszabály' : ha bejelölöd a kis négyzetet és megnyomod az 'Ok' gombot, akkor ez a játékról szóló szabály látható lesz.