JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Tanz der Hornochsen


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.0
(2)
5.5
(2)
7.0
(1)
3.5
(2)
7.0
(2)
6.0
(1)

Információk

Szerzô Kramer, Wolfgang
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 2-8 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika egyidejű játékos akciók (ez az igazi móka!)
Kategória humoros (a poén a lényeg)
állatos (a játékban állatok a főszereplők)
Kiadó Amigo
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Tanz der Hornochsen játékszabály 2007-09-26 BiduLetöltés

Leírás


A Tanz der Hornochsen a Vigyázz6! című kártyajáték táblás verziója. Mivel táblajáték ezért a kártyához viszonyítva vannak előnyei és hátrányai is, amelyek közül a legkellemetlenebb, hogy nem lehet akárhol játszani, mint a kártyás verziót és drágább is. De ezért bőségesen kárpótolnak bennünket a táblajáték formából adódó előnyök, a játéktér változatos felépítése és a szabályok sokszínűsége. Akik nem ismerik a Vigyázz6!-ot azoknak részletezném a játék alapvető szabályait. Nincs sok, mégis a játék nagyszerű és ötletes. Szóval röviden: a játék elején mindenki bizonyos számú lapocskát vesz magához, amelyekből összesen 99 van, mindegyiken egy számmal 1-99-ig. Persze ezeket a kiválasztott számokat a többiek nem láthatják. A parti folyamán minden körben a játékosok kiválasztanak egy bizonyos lapocskát és egyszerre felfordítják. A kijátszott számok lerakása nagyságrend szerint történik, a legalacsonyabb értékű kezd. De ez az érték sem pakolható bárhova a táblán, hanem csak egy sor végén található kisebb értékű szám mögé és ha több ilyen is van, akkor ahhoz, amelyikhez a legközelebb van az adott lapocska. Amennyiben nincs kisebb szám, akkor az adott lapocskát a sorok végén elhelyezkedő legmagasabb értékű lap mögé kell tenni. Tehát egy számot csak egyetlen helyre lehet lerakni, nincs választási lehetőség! A játék akkor ér véget ha elfogynak a számok.

A táblán 12 sor van, ahova le lehet tenni a számokat és ezeknek a soroknak a hosszúsága változó. A játék folyamán csak négy sor aktív mindig, ha egy betelik -értsd, a sorban minden helyre lapocska került - akkor az utána lévő üres sort kezdik telepakolni a játékosok a számokkal.

A játékosok a parti alatt a náluk lévő lapocskákból gazdálkodnak. Ha elfogynak akkor lehetőség van a készlet feltöltésére a talonból, sőt \\\"vásárolni\\\" is lehet lapocskákat, persze csak hibapontért. És itt elérkeztünk a játék céljához: a feladat a lehető legkevesebb hibapont összegyűjtése, amelyeket elég sokféleképpen szerezhetünk. Például az előbb említett lapocskavásárlási módon. De hibapontot kaphatunk pl. ha az adott sor utolsó helyére vagyunk kénytelenek beilleszteni a lapocskát (minden sorban más és más ez az érték) vagy ha különböző hibapontokat eredményező mezőkre kell letennünk a számunkat. Bonyolítja a játékot, hogy vannak olyan sorok amelyek esetében egyszerre nem egy hanem két lapocskát kell kijátszania a játékosoknak. De hogy ne legyen annyira sok hibapontja mindenkinek, ezért akadnak olyan sorok is a játékban, ahol nem plusz, hanem mínusz hibapontokat szerezhetünk és így visszafelé lépdelhetünk az értékelő táblán. Sőt, az első - azaz a játék elvesztésére nagy eséllyel pályázó - játékos kétszer is lehetőséget kap arra, hogy előnyét csökkentse ugyanis vannak olyan mezők, amelyek aktiválása esetén a játékosok nem egyszerre hanem egymás után - kezdve az éppen nyerésre álló, azaz leghátsó - pakolják ki felfelé fordítva a lapocskáikat. Így az első helyen álló kalkulálhat és lefaraghat hátrányából. Szóval lehet taktikázni, bár vannak olyan szorult helyzetek, amikor a logikus gondolkozás sem segít.

Akik szeretik a Vigyázz6!-ot azoknak melegen ajánlom a játékot, legalább ugyanakkora szórakozást nyújt, mint \\\"kistestvére\\\". A Tanz der Hornochsen egy könnyed és vidám játék; remek grafikája , könnyű és gyorsan tanulható szabályai ideális családi társasjátékká teszik.

hakansukur

Vélemények a játékról

szoffi (2009-11-08)
887466
hakansukur (2009-06-18)
6338