JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Diplomacy


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.0
(3)
3.0
(2)
10
(2)
7.5
(2)
6.5
(2)
7.0
(1)

Információk

Szerzô Calhamer, Allan B.
Játékidô 360 perc
Játékosok száma 2-7 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika egyidejű játékos akciók (ez az igazi móka!)
Kategória tárgyalásos (szemtől szemben vagy egymás háta mögött?)
Kiadó Avalon Hill
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Diplomacy játékszabály 2006-11-06 BiduLetöltés

Leírás

A Diplomácia egy stratégiai társasjáték, ahol a fő hangsúly a kapcsolatteremtésen és a kompromisszum készségen van. Persze egy jó adag aljasság nélkül sem érdemes belefogni! 1901-ben az európai nagyhatalmak érdekei keresztezték egymást, többé nem fért meg egymás mellett osztrák és orosz, német és francia,olasz és török. Az öreg kontinensen a villámsebesen terjedő nacionalizmus után végig söpört a sovinizmus majd a gyűlölködés szele.NEM először ?, de talán utoljára. Legalábbis Sándor cár szerint, aki megígérte, hogy az új szlávközpontú Európában béke lesz, ezt pedig Oroszország fogja szavatolni. Egy olyan Oroszország, melynek határai a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig terjednek. Válaszként egymillió német gránátos tartott offenzív hadászati gyakorlatot Kelet-Poroszországban. Az előzetes bejelentés szerint az angol flotta és a Kaiserliche und Königliche Armee is hasonló lépésre készült, azonban a brit hajóknak a La Manche csatornán kellett farkasszemet néznie a Nagy Gall Armadával, az osztrák csapatok pedig a déli határ mentén keveredtek összetűzésbe szerb szabadcsapatokkal..., akiknek tisztjei olasz vezényszavakat kiabáltak..., török önkénteseiknek.Egyes elemzők szerint Európa békéjét veszély fenyegeti. A hadikiadások átlagosan tízszeresére nőttek, bár egyes országokban ezt is jóval meghaladja a fegyverkezés üteme. A lelkesedés töretlen, a nemzetek fiai ezrével állnak a birodalmi seregekbe, hogy megvédjék hazájukat az ellenségtől (és egy jót verekedjenek). Az ipar már alig bírja a katonai megrendeléseket kielégíteni. De a propaganda tovább működik és az önkéntesek özönlenek. A sajtót azonban sok helyen bírálják, néhol még elfogultsággal is vádolják.(pfuj!) Az emberek az igazságot akarják tudni!Egyes elemzők veszélytől tartanak. EGYESEK háborús konfliktusok kirobbanására számítanak! Ez azért túlzás, de az kétségtelen, hogy valami megindult. Valami, amit eddig még senki sem látott, valami, amit nem lehet megállítani. Alkalmazkodni lehet vagy elbukni.Nagy és nehéz feladat, a kontinens jövője azonban nem a harctereken dől el! Korántsem!A harcterek csak mellékszálként szerepelnek egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszerben, ahol a valódi hatalom a DIPLOMÁCIÁÉ!

Horka

Vélemények a játékról

Plenni (2009-10-17)
4510797
Amig nem játszottam vele, ez a játék volt minden vágyam, aztán játszottam vele és hihetetlen csalódást okozott. A játék része, hogy át kell verni, el kell árulni a másikat. Megszegni az ígéreteket.... Nem szeretem az ilyen típusú játékokat. Pedig tudom, hogy csak játék, de akkor sem:(
Egyébként valóban zseniális és izgalmas a játékmenet.
Sir Muki (2009-08-27)
711084
Hajnalig tartó maratoni partik során néha már-már valódi háború alakult ki a játékosok között. Sokszor pattanásig feszült helyzetek, kapkodó tárgyalások - vegyes érzelmeket kelt bennem így utólag visszagondolni a játékra.
Az vitathatatlan, hogy a mechanizmusa nem mindennapi, hihetetlen lehetőségeket rejt, szóval, akinek csak egy kicsike diplomáciai érzéke is van, - a megfelelő társasággal (!)- mindenképp tegye próbára a játékot is, és önmagát is!
Bidu
10
A Diplomacy valóban a legjobb a műfajában! Két hátránya van csak... :) Egyrészt nagyon hosszú, másrészt 7 főnél kevesebben nem érdemes játszani... Ettől függetlenül a játékrendszere tényleg nagyon jól eltalált... Ha nem jön össze egy live party, akkor e-mailben is lehet játszani.

Szóval a fenti hibái mellett is a legjobbak között van a helye szerintem!