JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Axis & Allies


(Még senki nem értékelte)

Információk

Szerzô Harris, Lawrence H.
Játékidô 180 perc
Játékosok száma 2-5 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika
Kategória
Kiadó Avalon Hill
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Ehhez a játékhoz még nincs játékszabály:(!

Leírás

1942-t írunk. A Tengelyhatalmak harci gépezete legyőzhetetlennek tűnik. A Balkán elbukott. Pearl Harbort megtámadták. Wake Island japán kézben van. A történelemnek ebben a lobbanékony időszakában az Axis & Allies kihívás neked és ellenfeleidnek, hogy eldönthessétek a II. világháború kimenetelét. (Mint egyik nagyhatalom, az 1942-ben küzdő világhatalmak közül.)
A játék során a hadviselő országok határvonalai ugyanazok, mint a történelemből jól ismerteké, de a harc végkimenetele már nem ennyire egyértelmű. A Midway-szigeteki csatát elveszthetik az amerikaiak, az oroszok lehet, hogy nem Sztálingrádnál állomásoznak, MacArthur lehet, hogy soha nem tér vissza a Fülöp-szigetekre, és a normandiai partraszállás újra és újra megtörténhet.
Mint a világ vezetői, az Axis & Allies-ben briliáns katonai stratégáknak kell lennetek. Egyesítened kell magadban Montgomery kitartását, Rommel kiszámíthatatlanságát, Patton bátorságát, Yamamoto merészségét és Zhukov állhatatosságát. Döntsd el, hol, mikor és milyen intenzitással támadsz. Stratégiai bombázás lesz, vagy egy alattomos tengeralattjáró-támadás, jól képzett gyalogságod rajtaütésszerű támadása, egy légelhárító zárótüze, vagy egy nagyobb offenzíva egyszerre földön, vizen és levegőben? Tervezd meg a támadást, menj a seregeddel a csata helyszínére és oldd meg a konfliktust!
Nemzeted gazdasági sorsa is kockán forog. Vásárolj hadifelszerelést, fejlessz titkos fegyvereket a tartalékkészletedből... egy bevétel, ami saját erőforrásaidon és a sikeres területszerzéseiden alapul.
Ha ragyogó katonai hadvezér, körültekintő közgazdász és ravasz politikus vagy, népedet győzelemre fogod vezetni.

Sir Muki