JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Zack & Pack


(A játéklaposok szavazatai alapján)
8.5
(2)
7.5
(2)
8.0
(1)
1.0
(1)
9.0
(1)
8.0
(2)

Információk

Szerzô
Játékidô 20 perc
Játékosok száma 2-8 fô
Alsó korhatár 6
Mechanika egyidejű játékos akciók (ez az igazi móka!)
Kategória ügyességi (nyelvkidugós-kézremegős)
parti játék (Bulizzunk együtt! Gyertek minél többen!)
humoros (a poén a lényeg)
Kiadó Kosmos
Egyéb nevek Pack & Stack

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Zack & Pack 2009-07-04 szoffiLetöltés

Leírás

Cakkumpakk. Így talán ismerősebb? Költözés, dobozolás, rakodás, cipekedés. Ez bizony nem tartozik a kedvenc tevékenységeink közé. Most viszont játszani fogunk, ami sokkal vidámabb! A játék a pakolás körül forog. Először is nézzük ezt a nagy dobozt – hová fog majd elférni? Amint kinyitjuk, látható, hogy a játékelemek negyedekkora helyre is vidáman befértek volna. Akik a doboz méretéből következtetnek a játék komolyságára, nos, ők csalódni fognak, hiszen itt szerencsejáték lévén nem lehet másról szó, mint 10–15 percnyi önfeledt nevetésről, némi kárörvendő felhanggal vegyítve persze.

Nézzük a gondosan bedobozolt ingóságokat: ezeket fakockák, rudacskák szimbolizálják, furcsa színekre befestve. A szokásos kék, zöld, sárga, vörös leosztás helyett fehér, szürke, világosbarna, türkiz és sötétlila színek játszanak: talán a színtévesztőkre gondoltak, nem lehet tudni, mindenesetre nekünk, magyaroknak kapásból az általános iskolai egységcsomag rudacskái jutnak eszünkbe.

A játékhoz tartozó öt kocka is különleges, nemcsak azért, mert ugyanolyan színűek, mint a pakolásra szánt dobozok, hanem azért is, mert nem lehet velük hatost dobni! Míg a fehér kockával maximum ötöt dobhatsz, és dupla esélyed van az egyesre, addig a lila kockán már csak egyes és kettes szerepel a két üres (!) oldal mellett. Minden kör elején a kockadobás szerencséje fogja meghatározni, hogy mennyi cuccot kell majd felrámolnod leendő teherautód rakodóterébe. Sokan már ezen a ponton elkezdik a sopánkodást a sok nagy doboz láttán, pedig most jön csak a java!

Az ismertető folytatását a Tabula magazin 4. számában olvashatod...

szoffi

Vélemények a játékról

Sir Muki (2009-08-29)
878
Nagyon ötletes, amolyan kicsit "megbolondított" 3D-s tetris első pillantásra, de természetesen jóval több annál...
Igazi szórakoztató játék, érdemes kipróbálni - minél többen, annál jobb!
szoffi (2009-07-14)
988198