JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Tigris & Euphrates


(A játéklaposok szavazatai alapján)
9.4
(8)
3.2
(5)
7.0
(4)
7.8
(5)
7.6
(5)
4.0
(4)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 90 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
fajtagyűjtős (egyfélét vagy akár többet)
lapkalerakós (ha már van nálam…)
Kategória területnövelős (hektárra gyűjtős)
ókori (ókorban játszódik)
Kiadó Mayfair Games,Hans im Glück,999 Games
Egyéb nevek Euphrat und Tigris

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Euphrat und Tigris játékszabály 2007-02-08 BiduLetöltés

Leírás

Reiner Knizia talán legjobban sikerült játéka, amelyben nem érezheted magad győztesnek. Pillanatról pillanatra fordulhat a birodalmak helyzete. Mindig más és más taktikai, stratégiai húzások juttatnak el a győzelemhez vagy a vereséghez...
Az El Grande sikere után a Hans im Glück kiadó megjelentette az című játékot, amely egy szépen kidolgozott történelmi témájú játék. Egy új kultúra fejlődött ki a két folyó közti (Tigris és Euphratesz) termékeny területen. A királyságok messzemenőkig önálló vezetői, akik az Istenek földi helyettesét testesítették meg, megteremtették az első fejlett kultúrát. Még az egyiptomiak előtt summér kereskedők kifejlesztették az ékírás alapjait, és nagyon valószínű, hogy a két folyó közti ország földművesei találták fel az ökrök által vontott kordék kerekét.
Minden játékosnak arról kell gondoskodnia, hogy saját dinasztiája növekedjen és fejlődjön ? szükség esetén mások kárára! Ráadásul a játékosok rendelkezésére áll négy vezető: király, pap, kereskedő, földműves. A játékosok célja, hogy a hatalmas királyságban településeiket kiépítsék. A rendelkezésre álló országok határosak, úgyhogy a támadások és az átvételi próbálkozások napirenden vannak. Mérvadó a győzelem, ha egyedüliként minden területünk egyenletesen fejlődik, amelyért a mindenkori vezető a felelős. Előretekintő tervezés dönt arról, melyik dinasztia fog végül a történelemkönyvekbe bekerülni.

hajnal

Vélemények a játékról

menyus (2009-11-20)
9589104
Az egyik kedvenc játékom, de ritkán van lehetőségem játszani vele, ugyanis az ismerőseim többsége, konfrontatív jellege miatt nem szereti.
Az is fokozza a nehézséget, hogy bonyolult a szabály, általában kell néhány játék, hogy a szépségét is észrevegye az ember. Eleinte csak kapkodják a fejüket, mi is ez, külső, belső, mi számít ilyenkor?
Valóban olyan sokrétű, annyi lehetőséget rejt, mint kevés játék. Igazi klasszikussá válhat.
És nem csak jó, de szép is.
Plenni (2009-10-17)
947854
A Tigris és Eufrátesz egy igazi stratégiai játék. Több party-t kell játszani, hogy jól átlássuk a szabályrendszert és -logikát. (matekosok előnyben:))
A játék nagy előnye az igazi konfrontáció és a könyörtelen logikai küzdelem. Mindemellett azért apró szabályrészletek tesznek róla, hogy ne érezzük száraznak a játékot.
A játékmenet annyira izgalmas és jó, hogy megéri a fáradtságot betanulni a bonyolúltnak tűnő szabályokat.
mirr-murr (2009-07-28)
937874
kimre (2009-07-09)
836774
Nagyon jó, taktikázós.
Csak négyen érdemes játszani (még kevesebben nem is játszottunk vele).
Szerencsének, szerencsére minimális beleszólása van.
Ami zavaró volt az elején, a belső és külső konfliktusok megkülönböztetése (mindig meg kellett nézni a szabályt, hogy ez most melyik lesz)
hakansukur (2009-06-18)
10179
Szóval igen. Ez eddig a legjobb társasjáték amivel játszottam. Komoly játék, és emiatt csak olyan emberkék élvezik, akik bele tudják magukat élni a dologba. Gondolkodni kell, fáradtan nem igazán jó választás és aki a pörgôs játékokat szereti annak sem igazán ajánlott.

Jó dolog a külsô és belsô konfliktus közt az a különbség hogy melyik lapkák számítanak bele a csatába, lehet hogy a belsôt simán megnyered de a külsôben úgy elbuksz mint a pinty. Lehet taktikázni, bár sokszor ez nem egyszerû
Bidu
10
Ez bizony egy elég komoly, gondolkodtatós játék.
ef
Régi hsz-ek eltüntek.
Enigma
10
mély és élveztes. Mélysége ellenére, a szabályok, nem oly sokáig magyarázandók. Egyik legjobb játék.
annak5604
10
Számomra a legjobb táblás társasjáték.
Olyan mennyiségű és mélységű variációs lehetőség lakozik a játékban, ami szinte a sakkozás magasságaiba emeli.
Külön pozitívum (tapasztalataim alapján), hogy 2, 3 és 4 fővel is kitűnően játszható. A játékidő hosszúra nyúlhat, ha a játékosok szeretnek sokat gondolkodni egy-egy lépésen.
Az egyetlen aprócska negatívum, amit megemlíthetek, hogy a lapkák hamar elfogynak. ;)
Ja, és nem utolsó sorban nagyon szép és nagyon hangulatos játék.

((Én annak ellenére imádom, hogy 10-ből 8-szor kikapok...))