JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Figaro


(A játéklaposok szavazatai alapján)
6.0
(1)
3.0
(1)
9.0
(1)
2.0
(1)
7.0
(1)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 30 perc
Játékosok száma 3-6 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
Kategória kártyajáték (főszereplő a kártya! lehet, hogy egyáltalán nincs is tábla)
Kiadó Mayfair Games,daVinci games,Abacus Spiele
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Ehhez a játékhoz még nincs játékszabály:(!

Leírás

-Unatkozom - mondta a király, miközben az ebédről ottmaradt hústűvel próbálta a nagy igyekezettel a körmei alól kikaprigálni a piszkot - Hol az udvari bolond?
-Nincs udvari bolond, nagyságos uram -felelte a kancellár - Felséged elküldte az ominózius eset után.
-Milyen eset?
-Amikor a bolond a vázába tett 40 szál rózsát nyihogó lófejekké változtatta és a felséges Matilda királynőt hat napig kellett élesztgeni, mire teljesen magához tért.
-Jah emlékszem - mondta a király- Az volt, aki a királynőről és rólad azokat a pikáns verseket költötte.
-Igen - vörösödött el a kancellár.
-Akkor nincs mit tenni, új bolondot kell szerezni!

A kancellár másnap kidoboltatta a városban, hogy lehet jelentkezni udvari bolondnak.

Hát jelentkező nem sok akadt, az a pár szerencsétlen pedig harmadnap reggel a kancellár szobája előtti nagy teremben várakozott. A kancellár kilépett a szobájából és végignézett a szedett-vedett népségen. Az egyik kukorékolt, hápogott, röfögött, a másik fennhangon szavalt egy rímtelen verset, a harmadik szótlanul maga elé bámult és időközönként megkondult, mint egy harang, a negyedik a jobb lábát üllővé a bal kezét kalapáccsá változtatta, majd rácsapott egyikkel a másikra, az ötödik egy triangulumot csépelt elképesztő dühvel, a hatodik méheket evett.

-Te atyaég, ez mind debil -sóhajtott a kancellár, majd kitárta annak a díszes ajtónak mindkét szárnyát, amely abba a szobába vezetett, ahol a király tartózkodott

-Uraim tessenek befáradni, kezdődik a válogatás.

A Figaro egy igazi kitolós, azt is mondhatnám genya, társasjáték. A játékosok udvari bolondokat alakítanak, de a játék végén csak egy maradhat.

A játék három fordulóból áll és a forduló végén minden játékos egy útdarabot kap, attól függően hogy hányadikként végzett az adott fordulóban. A játékban különböző hosszúságú útdarabok (nincs két azonos hosszúságú) vannak, és minden forduló végén minden játékos kap egyet, tehát a parti befejeztével mindenkinél 3 darabka lesz. Ezek összhossza alapján lesz megállapítva az első hely: aki a legrövidebb utat állította össze az nyerte a játékot.

Minden forduló elején a játékosok számával megegyező útdarabka kerül felcsapásra. Az a játékos, aki a fordulóban első lesz, az kapja meg a legrövidebb útdarabot, a második a második legrövidebbet és így tovább.

Most már csak azt kellene megbeszélni, miből is áll egy forduló.

A játékban öt különböző színű kártya van, 1-es 2-es és 3-as értékűek. A forduló elején a játékosok között ki lesz osztva az összekevert pakli és kezdődhet is a játék. Amikor a játékos sorra kerül egy lapot a kezéből le kell tennie valamelyik játékos elé, akár maga elé is. A legfontosabb szabály, hogy egy játékos előtt csak egyszínű lapok lehetnek. Amikor valaki előtt az összegyűlt lapok értéke eléri a hatot, annak a valakinek fel kell vennie az összes asztalon szereplő kártyát, tehát a többi játékos előtt heverőket is. A felvett lapok kupaca alapján lesz a forduló végén megállapítva a forduló nyertese: a fordulóban az a játékos győz, aki a legkevesebb lapot vette fel a forduló során. Itt már nem számít a kártyák értéke, csak a lapok száma.

A játékosnak akkor is fel kell vennie az összes lapot ha nem tud rakni, viszont ha tud rakni nem kötelező tennie, választhatja azt is hogy lap letevése helyett inkább felvesz minden lapot az asztalról és bármennyire furcsának tűnik, van amikor ez a jobb döntés.

Tulajdonképpen ennyi az egész, de azért ha belegondolunk talán sejthető, miért is genya ez a játék:D

Jah, még annyi hogy van egy pár extra lap, mint például a joker, vagy az, amelyik kijátszásakor az asztalon lévő lapok tovább vándorolnak a szomszéd játékoshoz. Milyen könnyű módja ez annak, hogy megszabaduljunk a magunk elé letett kék kettes és kék hármastől! Főjön eztán a szomszéd feje miatta;)

A Figaro remek kis parti játék, de egyszerűen nem lehet kitérni a vádló pillantások elől, amelyek azt kérdezik: miért pont elém kellett tenni ezt a lapot?!

hakansukur

Vélemények a játékról

hakansukur (2009-10-12)
63927