JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Sushizock im Gockelwok


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.0
(2)
5.0
(2)
5.0
(2)
2.5
(2)
7.5
(2)
4.0
(1)

Információk

Szerzô Knizia, Reiner
Játékidô 20 perc
Játékosok száma 2-5 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika kockadobós (gurigálós)
fajtagyűjtős (egyfélét vagy akár többet)
Kategória kockajáték (a kocka el van vetve!)
állatos (a játékban állatok a főszereplők)
Kiadó Zoch Verlag,999 Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Ehhez a játékhoz még nincs játékszabály:(!

Leírás

Ez a kockajáték elég pörgős és gyors. A lényege, hogy van 12 sushi kő, és 12 szálka kő. A köveken különböző értékek szerepelnek: a sushi köveken plusz értékek 1-től 6-ig, a szálka köveken mínusz értékek 1-től 6-ig. A cél hogy ezeket a köveket megszerezzük és a lehető legtöbb pontot gyűjtsük, amit a köveken szereplő számok összegével egyenlő. A játékosok maguk előtt külön, egy-egy aprócska toronyban gyűjtik a játék folyamán szerzett sushi illetve szálka köveiket, azaz mindig csak a legfelső látható.

A játék elején a sushi és szálka köveket külön-külön egy sorba egymás mellé véletlenszerűen kell elhelyezni.

A kövek megszerzése az öt darab kocka segítségével lehetséges. A kockák két-két szemközti oldalán egy-egy sushi illetve szálka látható, a maradék két oldalon pedig egy kék illetve egy pisor evőpálcika pár látható. Magyarán sushit vagy szálkát dobni kétszer akkora esély van:)

A játékos amikor sorra kerül mind az öt kockával dob. Amennyiben sushit dobott akkor felvehet egy sushi követ a sorból, méghozzá úgy hogy sor elejéről annyiadik sushi követ szerezheti meg, ahány sushit dobott. Ez pontosan ugyanígy működik a szálkára is, tehát ha a játékos dobott mondjuk két sushit és egy szálkát, akkor vagy felveszi a második sushi követ vagy az első szálka követ.

Dögunalom lenne a játék, ha nem nyúlhatnánk le a többi játékos által begyűjtött köveket:) Ebben a kék és piros evőpálcikák segítenek. Ha a játékos legalább 3 azonos színű pálcikát dob, akkor elveheti bármelyik játékos legfelső kövét; ha piros pálcikákból van három akkor a legfelső szálka követ, ha kék pálcikákból akkor pedig a legfelső sushi követ. Amennyiben legalább négy azonos színű pálcikát dob a játékos, akkor nemcsak a felső követ veheti el hanem bármelyiket a kupacból.

Az elsőnek dobott kockákon a játékos még változtathat, ugyanis még kétszer van lehetősége dobni a kockákkal, azzal az egy kikötéssel, hogy az előzőleg dobott kockák közül legalább egyet meg kell tartania. De nem kötelező dobnia, csak ha akar.

Látható hogy elég sok lehetőség van kövek szerzésére: ha pl a dobott kockák között van egy sushi, egy szálka és három kék pálcikaakkor a játékos vagy elveszi az első sushi követ, vagy az első szálka követ, vagy valamelyik játékos sushi kupacának legfelős kövét. Izgalmas, mi?:)

A játéknak akkor van vége, ha az utolsó követ is felvette valamelyik játékos.

Ja, el is felejtettem! Miért is kell szálkát, azaz mínusz pontokat gyűjteni? Nos a játék végén csak annyi sushi kö számolható el, ahány szálka kő van;) Tehát ha van 5 sushi kövem és egy szálka kövem, akkor a sushi kupac felső négy köve nem számít.

hakansukur

Vélemények a játékról

hakansukur (2009-12-09)
65527
mate11 (2009-12-09)
855384
Egy picit "gondolkodósabb", mint a Kac-kac kukac (Heckmeck, Pickomino, ahogy tetszik), bár kinézetre hasonló, mint előnyös tulajdonságai is (könnyen szállítható, kis helyen elfér).
Ám nem egy "kukac-klónra" kell gondolnunk, mert ez a játék összetettebb, s a pálcikáknak főszerep juthat...