JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Finca


(A játéklaposok szavazatai alapján)
5.0
(3)
2.7
(3)
4.5
(2)
4.0
(3)
6.7
(3)
2.7
(3)

Információk

Szerzô Wolfgang Sentker,Ralf zur Linde
Játékidô 45 perc
Játékosok száma 2-4 fô
Alsó korhatár 10
Mechanika területvédős, bekerítős (kerítés nélkül)
fajtagyűjtős (egyfélét vagy akár többet)
Kategória gazdasági (nyersanyagok gyűjtögetése, optimális felhasználása, befektetése)
Kiadó Rio Grande Games,Piatnik,Hans im Glück
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Ehhez a játékhoz még nincs játékszabály:(!

Leírás

A játékosok a Mallorcán élő földművesek bőrébe bújva igyekeznek a legtöbb, a szigetre jellemző déligyümölcsöt (fügét, mandulát, olajbogyót, narancsot, szőlőt és citromot) leszüretelni. Gyümölcsöt egy 12 lapátból álló szélkerékről lehet betakarítani.
A leszüretelt gyümölcsöket a játékosok elszállítják a sziget különböző kerületeiben élő közösségeknek, amelyeknek a gyümölcsszükséglete a játék során folyamatosan változik.
A leszüretelt gyümölcsöket szamarakkal kell kiszállítani a célterületre. Egy szamár összesen hat darab gyümölcsöt bír el és egyszerre több célállomásra is indítható. Ezekért a szállítmányokért a játékosok győzelmi pontokat kapnak. Egy kiszállítás után a játékos megkapja a területen lévő gyümölcslapkát, és a területnek új igénye lesz. Minden területnek négy igénye van a játék során. Ha az egyik területnek teljesítjük a negyedik igényét is, akkor a terület fő gyümölcséből addig legtöbbet szerzett játékos megkapja a terület kártyáját is (ez is győzelmi pontot ér) és erre a mezőre több gyümölcsöt nem szállítunk ki. A játék addig tart, amíg a játékosok számától függően 4-6 terület utolsó igénye is teljesül. Ekkor összeszámoljuk a megszerzett győzelmi pontokat. A játékot a legtöbb győzelmi pontot összegyűjtő játékos nyeri.
A szélkerék felépítése és a területek fő gyümölcsei valamint igényeik a játék elején véletlenszerűen kerülnek kiosztásra, így a játék mindig változatos. Tovább színesítik a játékot (az eleve színes fagyümölcsök mellett) az akciólapkák, melyeket a játék során egyszer lehet kijátszani. Könnyen tanulható, gyorsan megérthető játék, melyben a szerencsével szemben a taktikázásnak van nagyobb szerepe.

tomhanx

Vélemények a játékról

pegazus (2015-09-28)
625102
gepárd (2012-04-05)
111112
Nagyon nagyon rossz
amór (2012-02-28)
858694
Kedves desing, könnyen átlátható és megérthető szabály, ugyanakkor nagyon sok mindenre lehet (és kell) figyelni, ha valaki nyerni akar. Gyors, de nem túl rövid. Érdemes figyelni a többiek építkezését és bele is lehet avatkozni. A Finca egy nagyon jó játék, ajánlom mindenkinek.