JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Yspahan


(A játéklaposok szavazatai alapján)
7.0
(3)
6.0
(1)
8.0
(1)
6.0
(1)
7.0
(1)
4.0
(1)

Információk

Szerzô Pauchon, Sébastien
Játékidô 70 perc
Játékosok száma 3-4 fô
Alsó korhatár 8
Mechanika kockadobós (gurigálós)
Kategória városépítős (kubikolós)
területnövelős (hektárra gyűjtős)
gazdasági (nyersanyagok gyűjtögetése, optimális felhasználása, befektetése)
Kiadó Rio Grande Games,Ystari Games
Egyéb nevek Calife & Marchands

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Yspahan játékszabály 2007-05-02 BiduLetöltés

Leírás

1598. Yspahan [Iszfahán] a perzsa birodalom központja lett. A város a világ központjában kultúrális és gazgasági virágkorát éli. A szomszédos városok is szeretnének a környéken profitálni ebből a fejlődésből. Árukkal és drágakövekkel megrakodva karavánok indulnak a sivatagba, egy csodálatos jövő reményében.

A játékosok kereskedők bőrébe bújnak, hogy az Yspahannal való kereskedelemmel foglalkozzanak. A sah felügyelője is a környékre jön, és ezt az alkalmat ki kell használniuk. A játékosok úgy szereznek pontokat, hogy az áruikat különböző boltokba viszik, karavánokra rakják, vagy épületeket húznak fel. A játék végén a legtöbb pontot szerző játékos nyer.

A Yspahan játék célja sok bazárt megszerezni és a saját tevekaravánokat gazdagon megrakodni. A játék könnyed de a sok dobókocka ellenére a döntéseknek nagyobb szerepe van, mint a szerencsének. A kockadobás izgalma és a sokféle akció tervezése üde élményt nyújt fiataloknak, kezdőknek és profiknak egyaránt.A kemény eledelt fogyasztók számára elrettentő lehet a sok kocka látványa, ami a szerencse szerepére utal. Azonban a látszat csal, és a szerencsénél jóval nagyobb szerepe van a döntéseknek, melyek a kockák használatát szabályozzák.

A játék története szerint a perzsa Isfahan városában vagyunk kereskedők 1598-ban. A keleti hangulat jól átjön, miközben közvetlenül a bazárjainkból vagy a tevekaravánok segítségével árukat adunk el. A fizetőeszköz arany és teve, ami nem egy és ugyanaz, de egyaránt sokat ér. Különleges épületeket lehet vásárolni velük, melyek aztán megint csak a kereskedelemben juttatnak bizonyos előnyökhöz.A játék során minden játékosnak 21 akció áll rendelkezésére, ami jelképesen 3 hét története, heti 7 eseménnyel. A lehetséges akciók: pénzt felvenni, tevét venni, területet kijelölni, kártyát húzni, figurát mozgatni és körönként el lehet helyezni még egy-egy épületet a táblán. Az akciók kiválasztásakor a lehetőségek száma jóval nagyobbnak mutatkozik, mint amire a felhasználható akciókból futja, úgyhogy alapos tervezésre van szükség. Minden hét végén van egy értékelés és aki a 3 menetben a legtöbb nyereménypontot gyűjti, könnyen szerzett de mégis jól megérdemelt győzelemnek örülhet. Letölthető a társasjáték pc-s verziója a Westpark Gamers oldaláról.

Bidu

Vélemények a játékról

Macsek (2009-10-11)
568674
Plenni (2009-09-15)
7
Kobász (2009-08-01)
9
Nagyon cool! Mindenkinek ajánlom, nem bonyolult és igazán vérre menő csatákat lehet vívni. Csak azért nem 10, mert azt még mindig várom!