JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Medina


(A játéklaposok szavazatai alapján)
9.0
(2)
1.0
(1)
5.0
(1)
5.0
(1)
8.0
(1)
4.0
(1)

Információk

Szerzô Dorra, Stefan
Játékidô 90 perc
Játékosok száma 3-4 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika lapkalerakós (ha már van nálam…)
Kategória városépítős (kubikolós)
Kiadó Rio Grande Games,Hans im Glück,999 Games
Egyéb nevek

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Medina játékszabály 2008-11-04 BiduLetöltés

Leírás

A játékosok közösen építik Medina városát, azonban az épületeknek mindig csak egy tulajdonosuk lehet. Mégpedig az a személy, aki a kupolát felhelyezi a palotára.
1822-t írunk. Miután a nap, a szél és a homok évekig kínozta, Medina, az Atlasz hegység lábánál alapított legendás város, kissé kopottan és lerobbantan fest. Újjá kell építeni és erre a feladatra a játékosok a kiválasztottak. Ahogyan a játékosok együtt dolgoznak a fenséges paloták és omladozó városfalak újjáépítésén, a macskaköves utcákon újra kisgyermekek futkároznak, míg az idősebbek a piacokon sétálgatnak mindenféle exotikus árukkal a világ minden tájáról.
Eképpen az élet visszatér Medina legendás városába. Az újjáépítési folyamat során minden játékos négy palotára tart igényt. A végén összegzik pontjaikat palotáik méretének, a piacok és városfalak palotáiktól való távolsága és speciális bónuszok (a legnagyobb palota tulajdonosának minden típusból és a tornyok örzőinek) alapján. Amelyik játékosnak a legtöbb pontja van, az győz.
Nagyon jól sikerült taktikai játékot alkotott Stefan Dorra a Medinával. Bár elsőre talán átláthatatlannak tűnik a játéktér a külső szemlélő számára, aki már benne van a játékban igenis nyomon tudja követni az építkezéseket. Mivel minden játékos csak egy-egy azonos színű palotát birtokolhat, nagyon meg kell gondolni, hogy mikor zárunk be egy építkezést. Ehhez szükség van némi előrelátásra és megérzésre, hogy meddig bővíthetjük az épületet anélkül, hogy a többiek megelőznének a befejezéssel.
Nagyon fontos a jó időzítés! A játék maga talán nem túl impozáns, bár a fa alkatrészek emberközelibbé teszik. Talán ha a színek élénkebbek lennének, akkor látványosabb lenne. Egyetlen negatívum a számomra, hogy a játékosszám 3 vagy négy fő. Bár ez meg a játékszabály és a mechanizmus miatt nem nagyon változtatható. Összességében remek játékot ismerhetünk meg benne. Használnunk kell a fejünket, de nem agyzsongító mélységekig.

Bidu

Vélemények a játékról

mate11 (2009-09-15)
815584
Jó kis stratégiai játék. Igazi "ki bírja tovább cérnával" típusú, ahol terveidet ellenfeleid lépései alapján folyamatosan alakítanod kell. A szerencse szerepe tényleg minimális, csak az nem mindegy, ki után következel :) Meg kell találnod az optimális utat a "másnak betevés" és a "magad építgetése" között.
Nem csekély ára talán annak köszönhető, hogy rengeteg faalkatrészt tartalmaz. Ez pedig mindenképp javára írandó.
Bidu
10
Ez az a játék, ami eddig az otthoni játékok során csak sikereket hozott számomra. Talán ezért is adtam neki 5 csillagot. Gondolkodtatós társasjáték, ahol a szerencsének nincsen szerepe. Talán csak annyi, hogy ki következik sorra előttünk. Én nagyon szeretelm és még találni elfekvő készleteket a Kék-Kobra játéknagykereskedésben. A korábbi elborzasztó ár mára megszelídült. Érdemes megvenni.