JÁTÉKLAP - BÉTA verzió

Online társasjáték

Üzenő / ChatAz üzenő használatához regisztrálnod kell magad!
Regisztrálj most!

Shadows over Camelot


(Még senki nem értékelte)

Információk

Szerzô Laget, Serge,Cathala, Bruno
Játékidô 90 perc
Játékosok száma 3-7 fô
Alsó korhatár 12
Mechanika kooperációs (vagyis együttműködős)
kézből gazdálkodós (ami a kezedben van, azzal operálsz)
változó játékos tulajdonságok (a változás ott van a levegőben!)
Kategória mitológiai (rajtad múlik, hogy hiszed-e)
középkori (középkorban játszódik)
kalandozós (hangulatos háttértörténet, szereplők és játékmenet)
Kiadó Days of Wonder
Egyéb nevek Schatten über Camelot; Les Chevaliers de la Table Ronde

Képek

Játékszabályok

Játékszabály neve Feltöltés dátuma Feltöltötte Link
Shadows over Camelot játékszabály 2006-12-14 BiduLetöltés

Leírás

A játékok többségében mindegyik játékos arra törekszik, hogy ő legyen a győztes. Ez a játék más, itt neked és játékostársaidnak, a Kerekasztal lovagjainak kell együtt kell működnötök, hogy legyőzzétek... a játékot!
Első pillantásra ez elég könnyű feladatnak tűnik. Ugyan már, hogy is ne győzne le egy csapat ifjú és bátor lovag egy játékot?! Ám a küldetéseket még egy rejtőzködő áruló is nehezíti, aki csak az alkalmas pillanatra vár, hogy kilétét felfedve tönkrezúzza minden reményeteket... De elég a szavakból! Öltsétek fel köpenyeteket, nyergeljétek fel csataménjeiteket, és csatlakozzatok hozzánk Camelotban!

A letöltések között találtok egy bemutató filmet a játékról, igaz norvégul. Azonban érdemes megnézni!

2002-ben jelent meg a Kerekasztal Lovagjainak prototípusa (Serge Laget és Bruno Cathala), majd a következő években még szebb kísérleti példányokkal álltak elő, de kiadót nehezen találtak. A Hans im Glück, a Kosmos és még néhány másik kiadó is komolyan fontolgatta, de végül visszadobták. A végén a Eurogames döntött úgy, hogy megcsinálja, és Frank Diont (Mare Nostrum) kérte fel a grafikai munkák elvégzésére. A Descartes/Eurogames pénzügyi problémái miatt egyre halogatták a kiadást, míg Asmodeé végül megvette a Descartes-ot és a Days of Wonder megragadta annak lehetőségét, hogy átvegye a projektet egy könnyedebb stílusú grafikával, szélesebb kört célozva meg. Az új grafika Julien Delval és Cyrille Danjean nevéhez fűződik, és meg is érdemlik, hogy név szerint emlegessük őket, mivel ez egyike a legszebb játékoknak.

A Kerekasztal Lovagjainak (Shadows over Camelot lett végül a hivatalos neve Amerikában) ötlete akkor született Serge Laret agyában, mikor Knizia Gyűrűk Ura játékát játszotta. Mindkettő ugyanannak a nagyon kis létszámú szövetséges játékcsaládnak a tagja, melyben a résztvevőknek együtt kell játszania egy közös ellenség ellen, a káosz és a gonosz erőivel szemben.

A Kerekasztal nemes lovagjai Camelotban gyűltek össze, hogy végrehajtsák számos küldetésüket és feladatukat: meg kell nyerniük a háborút a szászok és a piktek ellen, lovagi tornákon kell bizonyítaniuk rátermettségüket, ugyanakkor sárkányokat ölni és visszaszerezni Excaliburt és megtalálni a Grált; nem kevés!

Míg a gonosz erőket a fekete kártyákkal a játék automatikusan irányítja, a résztvevők fehér kártyáikat használva próbálják teljesíteni feladataikat. Van még némi plusz izgalom és aggódni való, mivel elképzelhető az is, hogy áruló van közöttük; egy gonosz lovag, aki eladta magát a sötét erőknek, akit szintén le kell leplezni - feltéve, hogy van egyáltalán.

Valószínűleg nehéz volt meghozni a Shadows over Camelot kockázatos kiadásáról szóló döntést. A habozó kiadók magyarázata lehet a rengeteg alkatrész, a különböző küldetésekből adódó hosszú szabálykönyv - ezek első pillantásra megtévesztő benyomást kelthetnek a játék bonyolultságát illetően. Valójában nagyonis könnyen játszható, és legalább annyira számít a résztvevők szerepjátéka, mint a gördülékeny és jól követhető szabályokra. A Shadows over Camelot a tökéletes társasjáték 40-50 éves fanatikusoknak, akiknek már nincs elég erejük egy hosszú éjszakába nyúló szerepjátékra. Azoknak is tetszeni fog, akik szeretik az olyan atmoszférát, mint a Bang!-é vagy a Mystery of Abbey-é.

Sir Muki

Vélemények a játékról

craza
Elolvastam a szabályt. Nekem nagyon tetszik, de nem merem megvenni a játékosok száma miatt. Gondolom 7 fővel lehet a legjobb, amennyit képtelenség lenne összekaparnom. De még a hármat se mindíg sikerül :(
Azt szeretném kérdezni (mert nagyon tetszik), hogy ha esetleg 3 embert sikerül rábírnom egy játékra, nem lesz unalmas, lapos és élvezhetetlen? :( mert elég komplikált játéknak nézem és 3 a embert kevésnek ítélem hozzá sajna...